Sportartikelen uit de Oude Doos: 'Boonen Tweewielers verrassend winnaar 27e Bimotoernooi'

25 sep , 14:29 Sport
39en oudedoos2
De 247e aflevering van de serie ‘Sportartikelen uit de Oude Doos’ van donderdag 10 juni 2004 is een verslag van de 27e editie van het Bimotoernooi voor bedrijventeams dat op zaterdag 5 juni 2004 plaatsvond op de velden van DVS’33 Ermelo.
Door Bram Burggraaff. Bijschrift foto: de teams Boonen Tweewielers en Besin zijn de winnaars geworden van het 27e Bimotoernooi. (Archieffoto Jan de Roo).
Voor het eerst
Het team Boonen Tweewielers is verrassend winnaar geworden van het 27e Bimotoernooi. In de finale van het Hoofdtoernooi werd café De Veluwe met 2-0 verslagen, dankzij twee doelpunten van de 18-jarige Roel van Nieuwenhuizen. Het was voor het eerst dat een team bestaande uit alleen spelers van FC Horst het sterk bezette Bimo bedrijventoernooi wist te winnen. De overwinning bij het Recreantentoernooi ging naar Besin, dat in de finale tegen Bimo Bouw 2 na een 0-0 eindstand de strafschoppenserie met 3-2 won.
Halve finales
Café De Veluwe versloeg in de halve finale van het Hoofdtoernooi het team van Gulf tankstation met 1-0. Jaap Boonen Tweewielers plaatste zich voor de finale door in de halve eindstrijd met 4-3 te winnen van het team Boekhandel Hartenberg, dat vervolgens de derde plaats voor zich opeiste door Gulf tankstation met 3-0 te verslaan. Bij het Recreantentoernooi won het team van Bimo Bouw 2 de halve finale tegen team Schuring ruim met 4-0. Besin plaatste zich voor de eindstrijd door met 5-3 te winnen van het team Ton’s ex-biervrienden, dat uiteindelijk derde werd na een 2-1 overwinning op Schuring.
Afscheid Joop van Delen
Jaap Sterenberg en Jan van der Wijst van de Bimo-scheidsrechterscommissie toonden zich na afloop zeer tevreden: "Het toernooi is vooral dankzij de goede arbitrage zonder noemenswaardige incidenten verlopen. De finale van het Hoofdtoernooi werd vlekkeloos geleid door het arbitrale trio Jaap Vrijhof, Ron van Deelen en Aalt Landman. Met het fluiten van het Recreantentoernooi nam Joop van Deelen afscheid als scheidsrechter. De jonge garde staat alweer te trappelen. Lennard Vrijhof floot zijn eerste Bimotoernooi en werd daarbij uitstekend gecoacht door de ervaren Ton Clynck", aldus Jaap en Jan.