De Veluwse Wieler Vereniging fietst zaterdag de Vuursche Vallei Tocht

De Vuursche Vallei Tocht voert de deelnemers door prachtige natuurgebieden.
De Vuursche Vallei Tocht voert de deelnemers door prachtige natuurgebieden.
Foto: Veluwse Wieler Vereniging

De Veluwse Wieler Vereniging organiseert ook dit jaar de zomerse Vuursche Vallei Tocht. Alle sportieve fietsliefhebbers kunnen zich op zaterdag 9 juli vanaf 8.00 uur melden bij ‘De Muzenhof’ om vervolgens richting de Utrechtse Heuvelrug te fietsen.

Van Bram Burggraaff.

Sterk wisselend landschap
De tocht staat bekend om het sterk wisselend landschap waar de deelnemers doorheen geleid worden. Zo doorkruisen ze -hopelijk met de wind mee – de historische polder Arkemheen met zijn prachtige vergezichten, vogelbroedplaatsen en waterpartijen.

Verrassend
Vervolgens maken de deelnemers kennis met, zoals ook al in de naam van de tocht zit opgesloten, de omgeving van Lage Vuursche en de Gelderse Vallei. Daar ontdekt men dat de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug, alhoewel beide bosgebieden, verrassend anders van aard en beleving zijn.

Drie afstanden
Er zijn drie afstanden waaruit de deelnemers kunnen kiezen, namelijk 70, 110 en 155 kilometer. Zo is er voor ieder wat wils. De routes zijn uitgepijld. De startlocatie is ‘De Muzenhof’ Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Meer informatie is te vinden op de website www.vwv-ermelo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen