Wielerronde Horst & Telgt in teken van afscheid Jan Hamstra

Het wielerevenement dat woensdagavond 6 juli plaatsvond, stond in het teken van het afscheid van Jan Hamstra, die na 35 jaar afscheid nam als organisator van de Ermelose Wielerronde. Jan Hamstra: “Ik heb de Ronde van Ermelo vanaf het begin meegemaakt, eerst als wielrenner en later in de organisatie.”

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks.

Drempels en hindernissen
Hamstra vervolgt: “De meeste jaren werd de wielerronde in het centrum van Ermelo gehouden, waar we driemaal een nieuw parkoers hebben gemaakt. Door alle drempels en hindernissen werd het te gevaarlijk en hebben we het parkoers verplaatst naar Horst & Telgt, waar we nu al voor de zesde keer de Wielerronde houden.

Wie weet
Er zijn nog steeds veel mensen, vooral in de horeca, die de Wielerronde weer naar het centrum willen halen. De nieuwe organisatoren blijven natuurlijk het buitengebied trouw, maar wie weet komt er ooit een mogelijkheid om een Tweedaags wielerevenement te organiseren, met onderdelen in Horst & Telgt en in het centrum.

Eén van de grootste
Ik ben er trots op dat de Ermelose Wielerronde is uitgegroeid tot één van de grootste amateurwielerrondes van de Veluwe met een budget was is gestegen van zo’n 3500 euro naar ruim 20.000 euro. Dat heeft vooral te maken met de komst van een ‘VIP-tent’, waar sponsors en andere genodigden elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.’’

Omloop Staverden
Jan Hamstra is overigens niet voor de Wielersport verloren. Hij is bezig met de organisatie van de Omloop Staverden, die als het lukt op 17 september wordt verreden. Ook houdt hij zich nog wel bezig met het Veluwe klassement, dat bestaat uit 7 wielerrondes voor wat betreft het zoeken van sponsors en het bijhouden van de klassementen.

Global Cycling team
Ook is Jan Hamstra betrokken als ploegleider en teammanager van het Global Cycling team. Jan Hamstra: “We doen als team mee met etappe-koersen over de hele wereld. Normaal rijden we niet in Nederland, maar vandaag is er een uitzondering gemaakt en doen we met een aantal renners mee aan de Ronde van Horst & Telgt.

Hecht team
Via de groepsapp worden buitenlandse wedstrijden aangekondigd en kan men zich daarvoor opgeven. We doen mee met een ploeg van zes renners, zoals afgelopen zaterdag in Praag en binnenkort in het Afrikaanse Benin. Je vormt met elkaar een hecht team, dat begint al bij het vertrek op Schiphol. Wij hebben in 2019 de camping verkocht, dus nu genoeg tijd om deze reizen te maken.

Driejarig sponsorcontract
Doordat we hele goede sponsors hebben, krijgen de renners een onkostenvergoeding en worden de vliegtuigtickets, hotels en het verblijf betaald. De Ermelose ondernemer Bert v.d. Brink van Vandenbrink Onroerend heeft onlangs een driejarig sponsorcontract getekend met Global Cycling’’, aldus een enthousiaste Jan Hamstra.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen