Zwak DVS’33 Ermelo onderuit tegen Odin’59

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 19 maart de thuiswedstrijd tegen Odin’59 met 1-2 verloren. De Ermelose Derde Divisionist blijft met 27 punten uit 19 duels op de zevende plaats van de ranglijst staan. Dinsdagavond staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, als Goes op bezoek komt.

Door Bram Burggraaff, met foto’s van Theo Aalten.

Zwak
Bij DVS hoopte men na de overwinningen op Excelsior’31 en VVOG de opgaande lijn te kunnen continueren tegen Odin’59, de nummer 13 van de ranglijst. Daar was echter in de eerste helft geen sprake van. De thuisploeg begon zwak aan de wedstrijd. DVS wist zich niet onder de druk van de gasten uit te spelen en koos regelmatig voor risicovolle terugspeelballen.

Opzichtig in de fout
Dat leidde in de 19e minuut tot de 0-1 van Odin, toen DVS-keeper Daan Huiskamp opzichtig in de fout ging. Hij verspeelde de bal in het strafschopgebied aan Lefteris Grommendis, die simpel de 0-1 kon binnenlopen. De eerste fatsoenlijke Ermelose aanval in de 25e minuut resulteerde in een schot van Jeremy Jonker, die rakelings overschoot.

Opnieuw averij
De thuisploeg bleef meer achteruit dan vooruit spelen en liep in de 36e minuut opnieuw averij op. Joey Jager bereikte na een knappe individuele actie in het strafschopgebied Niels Jager, die Daan Huiskamp kansloos liet: 0-2. DVS wist daar voor rust alleen nog een schot van Ali Akla tegenover te stellen, maar de bal ging over het doel.

Een opleving
DVS-trainer Peter Wesselink greep in en bracht na de rust Stef Nijland en Kenneth Aninkora in het veld voor Lars Dekker en Nassim El Ablak. Dat zorgde voor een opleving bij de thuisploeg. In de 57e minuut kopte Tarik Evre uit een vrije trap van Hayri Pinarci rakelings naast.

Snoeihard
Met de aanvallende wissel van Benjamin Roemeon voor Pinarci probeerde DVS alsnog de bakens te verzetten. Dat had succes, want in de 70e minuut schoot Quincy Veenhof op aangeven van Roemeon snoeihard de aansluitende 1-2 binnen. Enkele minuten later was de doelpuntenmaker dichtbij de gelijkmaker, maar deze keer belandde zijn inzet in het zijnet.

Pietluttig fluitende scheidsrechter
DVS probeerde de druk op te voeren, maar de bezoekers probeerde waar mogelijk het tempo uit de wedstrijd te halen en werden daarbij geholpen door de pietluttig fluitende scheidsrechter Van der Vrande uit Beumingen. De thuisploeg probeerde in de slotfase toch nog een resultaat uit het vuur te slepen, maar een scherpe voorzet van Quincy Veenhof en een schot van Benjamin Roemeon leverden niet het gewenste resultaat op.

Dinsdagavond
DVS’33 Ermelo krijgt komende dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen Goes de kans om revanche te nemen voor de zeer matige vertoning tegen Odin’59. De Zeeuwse ploeg zakte door een 3-0 nederlaag bij de amateurs van Ajax naar de laatste plaats van de ranglijst met 15 punten uit 19 duels/ De wedstrijd begint om 20.00 uur.