VSG Ermelo wint in externe competitie van Wageningen

Foto: Sape Westra

Het eerste team van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) speelde voor de externe competitie tegen Wageningen 1. Beide teams deelden de laatste plaats op de ranglijst. Door winst van Boterenbrood, Van Setten en Van den Burg en remise van Bovens, West en Wolters wonnen de Ermelose schakers met 4,5 – 3,5. VSG bezet nu, met nog twee ronden te spelen de vijfde plaats.

Van Bram Burggraaff.

Interne competitie
In de vijftiende ronde van de interne competitie kon Peter van Geel in het eindspel een vrijpion laten promoveren tot dame, waarna Jan van den Bosch zich gewonnen gaf. Julian Bruinink en Piet Vroegindeweij speelden beiden niet secuur in het middenspel, waardoor de kansen een aantal keer wisselden. In het eindspel trok Bruining echter de winst naar zich toe.

Wido Sparling en Martin van de Broek speelden met veel respect voor elkaar een nogal angstvallige partij die in remise eindigde. Henk Miedema opende goed en elimineerde de dreigingen die Lex Wattez creëerde. Toen Wido echter zijn dame-pionnen liet oprukken, viel er een gat in de verdediging. Dat kostte hem een toren. Even daarna werd hij door Wattez mat gezet.

Hishem Haout speelde tot het eindspel zeer goed, maar toen blunderde hij en kon Nikki van Es één van haar pionnen laten promoveren tot dame en de partij winnen. Henri Bosch won zijn partij tegen Willem Booy. Bart Schultz speelde tegen Dick van Enk een vlotte winstpartij die werd beslist door een mataanval.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen