EFC’58 wint topper tegen Heerde en pakt koppositie

EFC’58 is zaterdag 19 maart de nieuwe koploper in de vierde klasse C. Zelf won EFC in een spannende wedstrijd met 2-4 in en van Heerde, en concurrent SEH bleef bij Achterveld steken op een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen hebben in 13 duels 30 punten verzameld, maar het doelsaldo van de Ermelose ploeg is beduidend beter.

Van Bram Burggraaff, met foto’s door Dimitri Steijlen.

Op voorsprong
EFC’58 begon slecht aan de wedstrijd en keek al na één minuut tegen een 1-0 achterstand aan. Nadat de thuisploeg een kans had gemist om de voorsprong te vergroten, herpakte de ploeg van trainer Carl Aventurin zich en in de 13e minuut scoorde Jorick Priem de 1-1 gelijkmaker voor EFC. In de zesde minuut van de extra tijd die de scheidsrechter in de eerste helft bij trok, zorgde Jorick Priem ervoor dat de gasten met een 1-2 voorsprong de rust ingingen.

Heerde profiteert
In de tweede helft scoorde Heerde na één minuut de 2-2 gelijkmaker. EFC’58 kwam goed weg, toen de scheidsrechter de thuisploeg halverwege de tweede helft een penalty onthield. In de 71e minuut kwamen de bezoekers weer op voorsprong; het was Mika Schuur die van buiten het zestienmetergebied de 2-3 binnenschoot.

Derde treffer
In een spannende slotfase onderscheidde EFC-doelman Richard van der Zwet zich door met een fraaie redding de gelijkmaker te voorkomen. Heerde ging alles of niets spelen en Jorick Priem profiteerde van de ruimte door met zijn derde treffer de eindstand op 2-4 te bepalen.

EFC’58 ontvangt komende zaterdag Achterveld SV, dat met 19 punten uit 13 duels op de achtste plaats staat. De uitwedstrijd werd door Ermeloërs met 1-4 gewonnen. Toch kan het een lastige wedstrijd worden voor EFC, want de Achtervelders speelden tweemaal gelijk tegen koploper SEH: 1-1 en 2-2.