Tacticus Willem Booy verrast Ralf van den Burg bij VSG Ermelo

Willem Booy.
Willem Booy.
Foto: Archief VSG Ermelo

In ronde 18 van de interne competitie van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo, verraste underdog en tacticus Willem Booy met wit zijn tegenstander Ralf van den Burg en won.

Zeer evenwichtige partij
Koploper Bas West remiseerde in een zeer evenwichtige partij met zwart tegen Olaf Vlieger. Dirk van Setten tastte met de zwarte stukken snel mis en verloor van Onno Wolters. Henri Bosch ging met zwart in eerste instantie succesvol op avontuur tegen Gerard de Hoop. Toen Henri een zet deed waardoor de zaak weer in evenwicht kwam, was het Gerard die langzaam maar zeker naar winnend voordeel manoeuvreerde.

Netjes op hun plaats
Sape Westra schrijft: “Over mijn partij van gisteravond tegen Ferry ben ik erg tevreden. Op zet 12 zag ik dat mijn paard op c3 uiteindelijk moest worden omgespeeld naar c4. Dit plan kon ik pas op zet 26 afmaken, waarna inderdaad groot voordeel ontstond, mede omdat Ferry op zet 24 niet de sterkste voortzetting had gedaan. De partij was erg thematisch en positioneel, het bedachte plan bleek het juiste te zijn. Als je zin en tijd hebt, speel de partij dan eens na en houd daarbij in gedachten dat vanaf zet 12 het paard van c3 naar c4 moet worden verplaatst. Met dat voor ogen vallen de zetten tussen zet 12 en 26 allemaal netjes op hun plaats.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen