DVS’33 moet koppositie inleveren: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

DVS’33 en Achilles Veen delen de punten in Ermelo.
Foto: archief Fotostudio Merjenburgh

DVS’33 speelde in het seizoen 1994-1995 in de eerste klasse B van het zaterdagvoetbal, toen het hoogste niveau in het amateurvoetbal. Onder leiding van de nieuwe trainer Steef van de Oostenkamp werd in de eerste seizoenshelft na een matige start de weg naar boven gevonden. De Ermelose ploeg begon in januari 1995 ook uitstekend aan de tweede seizoenshelft. Na de 2-0 overwinning op Valleivogels (21 januari 1995) en de 0-1 zege bij Bennekom (11 februari 1995) was DVS alleen koploper in de eerste klasse B. In de 69e aflevering van sportartikelen uit de oude doos, de wedstrijdverslagen van die twee wedstrijden in 2 delen. Vandaag deel 2, klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Na het 1-1 gelijkspel thuis tegen concurrent Achilles Veen heeft DVS dankzij een nipte, maar verdiende 0-1 overwinning bij Bennekom opnieuw de koppositie in de eerste klasse B veroverd met 22 punten uit 16 duels. Mede-koploper Kozakken Boys zag de wedstrijd tegen VVGZ afgelast en concurrent Achilles Veen speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Lunteren. Ook in de strijd om de tweede periodetitel deed DVS goede zaken. Met 12 punten uit 8 wedstrijden heeft de Ermelose eersteklasser één punt voorsprong op Kozakken Boys, dat wel een duel minder speelde. Evenals na de grote nederlaag tegen DOVO bleek DVS na het mindere resultaat tegen Achilles zich weer snel te hebben hersteld. 

Fraaie lob op de lat
De Ermeloërs controleerden de wedstrijd tegen Bennekom vanaf het begin en kregen diverse kansen om de score te openen. Pogingen van Ernst Ligthart, Martin Dooyeweerd en Kees van den Heuvel belandden echter op de vuisten van de Bennekomse keeper Verstegen. Vlak voor rust was de opnieuw sterk spelende Hassan el Makrini de verdediging van de thuisploeg te snel af, waarna zijn fraaie lob op de lat belandde.

Moegestreden
In de eerste minuut na de rust was de rappe Harderwijker wel succesvol, toen hij een terugspeelbal onderschepte en vervolgens de keeper passeerde: 0-1. Bennekom probeerde wel iets terug te doen, maar kwam niet verder dan een goede kans voor spits Angelo Mourelle, die echter miste. In het laatste deel van de wedstrijd kwamen Mattias Visser en Abel van Willigen in het veld voor de moegestreden Kees v.d. Heuvel en Hassan el Makrini.

Ongelukkigste man
Van Willigen werd de ongelukkigste man van de wedstrijd, toen hij van de chaotisch leidende scheidsrechter Daalmeyer uit Elburg een gele kaart kreeg voor een zeker niet harde overtreding. Daarom zal hij de komende twee wedstrijden van de kant moeten toekijken. In de slotfase kregen Mattias Visser en Ernst Ligthart voldoende kansen om de score uit te bouwen en daarmee de wedstrijd te beslissen, maar zij verzuimden dit.

Neergang
DVS verdedigt zaterdag de koppositie in de thuiswedstrijd tegen Lunteren. De Ermeloërs wonnen begin oktober 1994 de uitwedstrijd met 0-1 door een doelpunt van Arjen Schepers. Dit was het begin van de geweldige succesreeks, die heeft geleid tot de huidige koppositie in de eerste klasse B. DVS kwam echter in de thuiswedstrijd tegen Lunteren niet verder dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Daarmee zette de neergang zich in.

Problemen met de trainer
In een rechtstreeks duel met als inzet de koppositie verloor DVS op 11 maart 1995 in Werkendam voor 2000 toeschouwers met 2-1 van Kozakken Boys. De Ermelose eersteklasser was op 11 februari nog de trotse koploper, maar vervolgens leverden de laatste tien wedstrijden slechts vier punten op. Uiteindelijk eindigde DVS na een seizoen met pieken en dalen op de zevende plaats van de ranglijst met 26 punten uit 26 wedstrijden. De slechte prestaties in het laatste deel van de competitie leidde tot de nodige problemen met trainer Steef van den Oosterkamp, die aan het begin van het jaar zijn contract bij DVS nog had verlengd.

Het botert niet
Toen de trainer uit Veenendaal op 5 augustus niet verscheen bij de eerste training van de selectie barstte de bom. Tijdens een gesprek op 12 augustus bleek dat het niet meer boterde tussen beide partijen. Diezelfde conclusie trok de trainer na een gesprek met de spelersgroep. Op die basis wilde hij niet beginnen aan een nieuw seizoen en in goed overleg werd besloten om uit elkaar te gaan. Een week later werd Peter Boeve benoemd als nieuwe hoofdtrainer van DVS’33.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden