Voetbalclubs in Ermelo maken het seizoen niet af, Veluwe League in de wachtkamer

Benjamin Roemeon in de bekerwedstrijd bij DOVO.
Foto: Archief Theo Aalten

De Ermelose voetbalclubs DVS’33 Ermelo, FC Horst en EFC’58 maken het seizoen niet af, omdat de KNVB heeft besloten de competities in de senioren Categorie A niet te hervatten.

Door Bram Burggraaff.

Geen promoties en degradaties
Dit betekent, dat voor de eerste elftallen van de Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse de competities niet afgemaakt worden en er dus geen promoties en degradaties plaatsvinden. De indelingen van de competities voor het seizoen 2021-2022 zullen gebaseerd worden op het seizoen 2020 – 2021. Wel houdt de KNVB de regie over de Regio Cups.

Naar aanleiding coronamaatregelen
Het besluit van de voetbalbond volgt op de verlenging van de coronamaatregelen van dinsdag 23 februari 2021. Voor de jeugd- en de zaalcompetities in de categorie A blijven opties openstaan. Met de voorbereidingstijd voor het uitspelen van de competitie gold een startdatum van 10 april voor het zaterdagvoetbal en 11 april voor het zondagvoetbal. Deze data gaan nu niet gehaald worden. Dan zou er namelijk vanaf 10 maart zonder beperkingen getraind moeten kunnen worden. Door het verlenging van de maatregelen tot maandag 15 maart is dat dus niet mogelijk.

Hoop
Voor de jeugd in de A-categorie en Onder 23 is er nog wel hoop op hervatting van de competities op respectievelijk 17/18 april en 10/11 april. De teams uit de A-categorie in competities die niet meer hervat worden, stromen door naar de KNVB Regio Cup. Dit zijn door de KNVB georganiseerde kleinschalige competities van 4-6 clubs, te starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen die toestaan.

Sportlink
Alle betreffende teams worden automatisch ingedeeld in Sportlink. Er worden wekelijks in het weekend tot en met 26/27 juni wedstrijden gespeeld. Uiteraard is de indeling van de poules regionaal en wordt er gestreefd naar zo min mogelijke krachtsverschillen. Vanaf de Tweede Divisie tot en met de Hoofdklasse en in andere klassen worden er maximaal twee verschillende niveaus bij elkaar gevoegd. Daarbij kunnen ook zaterdag- en zondagclubs bij elkaar worden ingedeeld met de zaterdag in gemengde wedstrijden als speeldag. Elke wedstrijd levert een winnaar op; bij een gelijkspel in de reguliere speeltijd worden er direct strafschoppen genomen.

Veluwe League
DVS’33 Ermelo had toegezegd om in mei/juni onder voorwaarden deel te nemen aan de Veluwe League, een initiatief van VVOG, waaraan ook SDC Putten en csv Apeldoorn zouden deelnemen. Volgens DVS-voorzitter Aart Goossensen is door de recente bekendmaking van de KNVB om een Regio Cup te organiseren, het houden van een Veluwe League voorlopig in de wachtkamer geplaatst in afwachting van verdere besluiten van de voetbalbond.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden