DVS’33 Ermelo plaatst zich na winst bij DOVO voor eerste ronde KNVB bekertoernooi

DVS’33 Ermelo heeft zich dinsdagavond 6 oktober dankzij een benauwde 0-1 overwinning bij DOVO geplaatst voor de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi. Daarin treft het op 26, 27 of 28 oktober aanstaande eredivisionist Willem II uit Tilburg. Of er bij deze wedstrijd publiek aanwezig mag zijn, is nog niet bekend.

Door Bram Burggraaff.

Knappe schijnbeweging
De eerste kans van de wedstrijd was in de 8e minuut voor Niels Willems van DOVO, maar zijn inzet trof geen doel. Het waren de gasten, die in de 13e minuut de score opende. Met een knappe schijnbeweging begon Benjamin Roemeon net over de middellijn aan een knappe individuele actie.

De snelle DVS-aanvaller liet vervolgens de Veenendaalse defensie zijn hielen zien en schoot de 0-1 binnen. In de 26e minuut kreeg Stef Nijland op aangeven van Roemeon een schietkans, maar DOVO-keeper Jeroen Vrolijk voorkwam een grotere achterstand voor zijn ploeg. Na ruim een half uur spelen werd Yannick Zeeman gevaarlijk namens de thuisploeg, maar hij miste.

Net over
De eerste kans na rust was in de 52e minuut voor DVS; een schot van Stef Nijland na een goede combinatie met Benjamin Roemeon ging net over. Twee minuten later kwam DVS goed weg, toen Barry Beijer rakelings naast schoot. DOVO speelde in een hoog tempo en zette de gasten constant onder druk. Een vrije trap van Barry Waalkens in de 72e minuut miste het DVS-doel maar net.

Weinig echte kansen
De Ermelose ploeg was slordig in de opbouw en leed meestal snel balverlies, waardoor de druk van de thuisploeg aanhield. De verdediging bij DVS stond echter als een huis, waardoor DOVO weinig echte kansen kreeg. De beste mogelijkheid was in de 75e minuut voor de bezoekers, toen Olivier Pilon doorbrak.

De spits van DVS leek de keeper te omspelen, maar deze wist samen met een verdediger een treffer te voorkomen. In een spannende slotfase bleef de thuisploeg sterk aandringen, maar kwam niet verder dan een afgekeurd doelpunt wegens hands in de 83e minuut. Na ruim vijf minuten extra tijd was de Ermelose bekerwinst een feit.