EFC’58 Ermelo alleen koploper na ruime winst tegen Wodanseck

EFC’58 heeft zaterdag 3 oktober de thuiswedstrijd tegen Wodanseck met 6-0 gewonnen. De concurrenten Fortissimo, Achterveld en Prins Bernhard speelden gelijk, waardoor de Ermelose vierdeklasser met 9 punten uit 3 duels nu alleen koploper is. Vanwege de Corona-maatregelen was er geen publiek aanwezig op sportpark ‘De Zanderij’.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Voortvarend van start
EFC’58 ging voortvarend van start met kansen voor Jorick Priem en Hicham Zekhnini in de eerste zeven minuten. Kort nadat de thuisploeg in de 11e minuut een penalty was onthouden, raakte Jorick Priem de paal, waarna de attente Gerjan van den Ham de score opende: 1-0.

Onderuit gehaald
Bij het eerste schot van Wodenseck in de 21e minuut hoefde EFC-keeper Richard van der Zwet niet in actie te komen, want de bal ging over. In de 38e minuut kwam de Ermelose ploeg op 2-0, dankzij een benutte penalty van Jeremy Loos, nadat Jorick Priem in het zestienmetergebied onderuit gehaald was.

Met een boog
Even later werd het 3-0 voor EFC door het tweede doelpunt van Gerjan van den Ham, die een voorzet van Ihan Azzarouile met een boog over de keeper inkopte. Vlak voor rust bepaalde Jeremy Loos de ruststand op 4-0.

Geen schijn van kans
Ook in de tweede helft hield EFC’58 het tempo hoog en bleef het Wodanseck onder druk zetten. Na enkele gemiste kansen scoorde Jeremy Loos uit een vrije trap zijn derde treffer voor de ploeg van trainer Carl Adventurin: 5-0. De wedstrijd kabbelde naar het einde, de gasten hadden geen schijn van kans en de thuisploeg deed het verder rustig aan. Toch haalde EFC het half dozijn treffers; in de 85e minuut werd een inzet van Jochem Dekker nog gekeerd, maar Momen Hohamed lette goed op en scoorde in de rebound 6-0.

Komende zaterdag gaat EFC58 op bezoek bij Achterveld, dat na het 1-1 gelijkspel bij SDS’55 op de derde plaats staat met 7 punten uit 3 duels.