Dindoa Ermelo boekt nipte winst tegen BEP winst

Een schot van Kasper Velgersdijk met Mark Bronkhorst.

Dindoa heeft zaterdag 3 oktober de uitwedstrijd tegen BEP (Beemster en Purmer) met 16-17 nipt gewonnen. Vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen was er geen publiek aanwezig. Daarnaast zorgden de harde wind en voortdurende regen voor een troosteloze ambiance in Purmerend.

Van Bram Burggraaff.

Herman Egberts moest de opstelling qua dames weer aanpassen, omdat Saskia Lieman nog steeds niet kon spelen vanwege een blessure en Naomi Hackenitz ziek was. Voor haar in de plaats speelde Femke ten Hove. Vooraf was er volgens de Dindoa-coach maar één ding belangrijk, namelijk de twee wedstrijdpunten mee terug nemen naar Ermelo.

Vertrouwen
Al in de eerste minuut opende Aniek Odding de score voor Dindoa. BEP kwam in de zesde minuut bij de stand 2-2 langszij. Vervolgens namen de Ermelose korfballers het voortouw en kwamen vijf punten voor; ruststand 6-11. Deze voorsprong gaf het team vertrouwen en er werd ondanks de weeromstandigheden goed gespeeld.

Voorsprong
BEP scoorde aan het begin van de tweede helft tweemaal, gevolgd door twee treffers van Dindoa, waarmee de stand op 8-13 kwam. De bezoekers wisten de voorsprong halverwege de tweede helft uit te bouwen naar 9-16, waarna BEP beter ging spelen.

Druk verhogen
De thuisploeg kwam dankzij vijf treffers op rij terug tot 14-16 met nog vijf minuten te spelen. Coach Herman wisselde Mark Bronkhorst voor Jonathan van der Beek om meer rebounds te kunnen krijgen en daardoor de druk op BEP te verhogen.

Belangrijk punt
Vervolgens scoorde Tom van den Berg een uitermate belangrijk punt voor Dindoa: 14-17. De ploeg uit Purmerend kwam in de laatste minuten nog terug tot 16–17. Bij Dindoa was men blij, dat de scheidsrechter de wedstrijd op tijd afblies, waardoor de gasten twee wedstrijdpunten pakten.

Doelpunten Dindoa: Tom van den Berg 4. Daphne van den Berg 3. Aniek Odding 3. Kasper Velgersdijk 2. Mark Bronkhorst 2. Ellen Haverkamp 1; Femke ten Hove 1; Ruben de Vries 1.

Dindoa 2 verloor de uitwedstrijd tegen MIA 2 met 17-16.