DVS’33 Ermelo in mineur na tweede nederlaag

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 19 september de uitwedstrijd tegen het sterke Stedoco met 3-0 verloren. Daardoor is de Ermelose derde divisieploeg gezakt naar de twaalfde plaats op de ranglijst met drie punten uit drie duels, vier punten minder dan de koplopers Sparta Nijkerk, Stedoco, Excelsior’31 en Harkemase Boys.

Door Bram Burggraaff.

Aantrekkelijke eerste helft
Twee voetballende ploegen, die weinig voor elkaar onderdeden, zorgden voor een aantrekkelijke eerste helft. Er werd weinig ruimte weggegeven en de kansen waren schaars. In de 27e minuut sloot DVS-aanvaller Benjamin Roemeon een solo af met een schot dat net naast ging.

Aan de andere kant kreeg Stedoco ook schietkansen, maar dat leverde vooralsnog geen succes op. Een lange periode balbezit van de Ermelose ploeg werd in de 41e minuut onderbroken door onnodig balverlies op het middenveld.

Na drie balcontacten schoot Vincent Verheul de bal schitterend over de iets te ver voor zijn doel staande Daan Huiskamp in het doel, waardoor Stedoco met 1-0 de leiding nam. Dat was tevens de ruststand.

Sterke thuisploeg
DVS’33 Ermelo begon sterk aan de tweede helft en kreeg al na enkele minuten een niet te missen kans. Christiaan van Hussen bereikte met een voorzet van links Adriaan Kruisheer, die er echter niet in slaagde om van dichtbij doelman Mark Smit te passeren. In de 55e minuut waren de gasten opnieuw dichtbij de gelijkmaker, toen Ali Akla doorbrak in het strafschopgebied, maar de keeper van Stedoco kon nog net ingrijpen.

De thuisploeg werd weer sterker en vergrootte in de 69e minuut de voorsprong. Vincent Verheul bereikte Guytana dos Santos, die van buiten het strafschopgebied de 2-0 binnenschoot. DVS’33 gaf zich nog niet gewonnen, maar een verrassende vrije trap van Lars Dekker in de 77e minuut en een kans voor invaller Olivier Pilon in de 84e minuut leidde niet tot de aansluitingstreffer.

In de eerste minuut van de extra tijd bereikte oud-DVS’er Hayri Pinarci op links Benjamin van Wanrooij, die de bal in de verre hoek schoot en daarmee de eindstand op 3-0 bepaalde. Gezien het aantal kansen voor beide ploegen, een verdiende zege.

Zaterdag
DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen VVSB, dat afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys afsloot met een 1-1 gelijkspel. De ploeg uit Voorschoten staat met 5 punten uit 3 duels op de zesde plaats en is nog ongeslagen.