Schakers VSG Ermelo zorgen voor verrassingen

Bij VSG worden de corona-regels keurig uitgevoerd.
Foto: Wim Jongejan

De schakers van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) zorgen in het begin van de competitie al voor verrassingen. In de tweede ronde die dinsdagavond 15 september werd gespeeld, bleek dat de sterkste schaker niet altijd de winnende schaker is.  

Pardoes onderuit
Zo won Henk van Rijssen na een overwinning in ronde 1 nu met wit van de toch aanzienlijk sterker geachte Olaf Vlieger. Henk staat nu op tweede plaats van de ranglijst. De koplopers Onno Wolters en Dirk van Setten remiseerden, nadat Onno een te riskant avontuur van Dirk niet wist uit te buiten. Cor Petersen ging als gevolg van een prachtzet van Ralf van den Burg pardoes onderuit.

Boeiende partij
Gerard de Hoop en Henri Bosch hielden de zaak in evenwicht: remise. Piet Vroegindeweij wist wel raad met het loperoffer van Henk Miedema en won. Een boeiende partij tussen Gert van Heeringen en Wim Hagendijk eindigde in remise.

Misrekening
Ronald Bieringa maakte een misrekening, maar wist door alle zeilen bij te zetten de remisehaven te bereiken tegen Hans Licher. Ulbe Brouwer won een pion van Ernst Keijer, maar sloot daarbij zijn eigen dame op; Ernst won.

Inschatting juist
Wido Sparling dacht te blunderen en gaf vlot op tegen Bas West. Achteraf bleek Wido’s inschatting om op te geven juist. Willem Booy sprak tegen Warti Miedema de gedenkwaardige woorden: “Bedankt dat ik eindelijk een keer van je mocht winnen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden