Geslaagde trailrun in Ermelo: We konden weer!

Foto: Harry van ’t Veld

De Ermelose trailrun op zaterdag 19 september is succesvol verlopen. Vanwege de Corona-maatregelen was er een maximum van 200 deelnemers, die zich vooraf moesten opgeven. Men kon tussen 9./00 en 10.00 uur van start gaan voor de Heideloop/trailrun onder de boog van Sport-inn uit Putten op de heide.

Van Bram Burggraaff.

8 en 15 kilometer
Er kon gekozen worden uit een tocht van 8 en 15 kilometer over en langs de Groevenbeekse heide en door de landgoederen Oud- en Nieuw-Groevenbeek en bij de langste route ook door het Sprielder- en Speulderbos. Het weer was prachtig en organisator Loopgroep2000 had het parcours met gele bordjes perfect uitgezet.

De start was Coronaproof; vanaf de parkeerplaats bij sportcentrum Calluna was een looproute naar de start met 1,5 meter tussenruimte mooi aangegeven door bordjes gemaakt door Henry van de Horst. De elektronische tijdswaarneming zorgde ervoor dat iedereen zijn tijd over zijn afstand kon nalezen op uitslagen.nl. De mooie foto’s van Harry van ’t Veld zijn te zien op de website: loopgroep2000.nl of via facebook: loopgroep2000.

De snelsten
Janine Schutte uit Nunspeet was de snelste loopster bij de dames op de 8 kilometer in een tijd van 37.52. Izaak Frens uit Elspeet was de snelste bij de mannen in een tijd van in 30.41 minuten. Op de 15 kilometer was de snelste dame Jeanique de Graaf uit Bunschoten-Spakenburg in een tijd van 1.05.08 uur. Ron Simmelink uit Brummen was de winnaar bij de mannen in 56.08 minuten. Zij krijgen hun prijs nagestuurd.

Geslaagd
Na afloop kon iedereen met een welverdiende heideplant weer naar de auto lopen via de door de organisatie geplande looproute. Terugkijkend op een geslaagd evenement met dank aan de gemeente Ermelo voor hun toestemming en EHBO Ermelo en vrijwilligers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden