Dindoa Ermelo laat ondanks voorsprong punten liggen bij Sparta Zwolle

Daphne van den Berg scoort voor Dindoa tegen Sparta.

Dindoa heeft zaterdag 19 september met 20-18 verloren van Sparta Zwolle, ondanks dat het bijna de hele wedstrijd op voorsprong had gestaan. Het was een bekende tegenstander voor de Ermeloërs, waar ze al veel vaker tegen gespeeld hebben.

Van Bram Burggraaff.

Bij Dindoa werden twee basiskrachten node gemist. Saskia Lieman is nog steeds geblesseerd en Karianne van der Velde is nog ziek.

Gelijk opgaand
Al in de tweede minuut scoorde Daphne van den Berg haar eerste doelpunt van dit seizoen en Sparta kwam met een strafworp op 1-1. In een gelijk opgaande eerste helft lukte het Dindoa bij 3-5, 8-10 en 9-11 (tevens de ruststand) twee punten voorsprong te nemen. Bij de gasten scoorden zowel de dames als de heren, terwijl bij Sparta Zwolle bijna alle doelpunten op naam van de heren kwamen.

Viermaal achter elkaar
In de tweede helft liep Dindoa uit naar 11–14 en leek op weg naar de overwinning. De thuisploeg scoorde echter in drie minuten tijd driemaal, waardoor de stand 14-14 werd. Ruben de Vries bezorgde de Ermelose ploeg weer een voorspong: 14-15.

Vervolgens nam de thuisploeg het initiatief in handen en scoorde viermaal achter elkaar, waarmee het een 18-15 voorsprong nam met nog tien minuten te spelen. Dindoa kwam terug tot 18-16, waarna de thuisploeg uitliep naar 20-17.

In de laatste minuut kreeg Daphne van den Berg een strafworp mee die ze, vanwege een nieuwe regel in het korfballen, zelf moest nemen en door deze te benutten werd de eindstand op 20-17 bepaald.

Doelpunten Dindoa: Daphne van den Berg 7, Naomi Hackenitz 4, Tom van den Berg 3, Ruben de Vries 3, Kasper Velgersdijk 1.

Dindoa 2 won in Barneveld met overmacht van het tweede team van Odik: 11-2.

Komende zaterdag speelt Dindoa thuis tegen Dos Kampen; Dindoa 2 ontvangt Spirit 2.