Dames Pauwervoll Ermelo starten competitie met winst

De dames van Pauwervoll bereiden zich voor op de wedstrijd.

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft zaterdag 19 september in Hattem de eerste competitie tegen HVV dames 1 met 1-3 gewonnen. Het Ermelose volleybalteam speelt vanavond een bekerwedstrijd tegen Nuovo dames 1 in sporthal Calluna; aanvang 19.30 uur.

Van Bram Burggraaff.

Slordige eerste set
In een van beide kanten wat slordig eerste set ging het lang gelijk op. Pauwervoll probeerde de thuisploeg met de service onder druk te krijgen, maar HVV liet zich niet imponeren. In een spannende slotfase wonnen de Ermelose volleybalsters belangrijke rally’s en daardoor pakten de set met 27-29.

De overhand
In de tweede set was de servicedruk van Pauwervoll beter. Hoewel de bezoekers niet konden uitlopen, hadden zij deze set wel de overhand. HVV scoorde wel een aantal fraaie punten, maar verloor met 20-25 ook deze set.

Kleine achterstand
De derde set begon Pauwervoll wederom sterk en pakte een voorsprong van vijf punten. Deze werd tot halverwege de set vastgehouden, waarna HVV de Ermelose verdedigers onder druk kreeg met een sterke service. Dit leidde tot verlies van de voorsprong en zelfs tot een kleine achterstand. Pauwervoll kon dit niet meer rechttrekken en moest de derde set met 25-22 aan HVV laten.

Hard van start
De laatste set leek HVV het ritme helemaal kwijt. De gasten gingen deze set hard van start en hoewel HVV in het begin nog kon aanhaken, pakten de Ermelo volleybalsters halverwege de set een voorsprong. Deze voorsprong werd snel groter en Pauwervoll pakte dan ook de laatste set met 14-25.

Prima start
De 3-1 winst is een prima start voor de Ermelose volleybalsters na een lange zomerstop. Pauwervool speelt de eerste thuiswedstrijd tegen Drost-Alterno dames 6 op donderdag 1 oktober. Het duel wordt gespeeld in sporthal Calluna; aanvang 19.30 uur.