EFC’58 Ermelo pakt bij de competitiestart drie belangrijke punten

EFC’58 heeft zaterdag 19 september de eerste competitiewedstrijd thuis tegen vv Barneveld met 3-0 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser bezet met drie punten uit één duel de tweede plaats op de ranglijst achter Fortissimo, dat met 2-6 won bij Ede.

Van Bram Burggraaff.

Knap lastig
Anders dan de uitslag doet vermoeden, maakte Barneveld het EFC knap lastig, zeker het eerste half uur. De eerste kans was dan ook voor de gasten, maar doelman Richard van der Zwet redde knap. Aan de andere kant werden Jorick Priem en Jochem Dekker gevaarlijk, maar kwamen niet tot scoren.

Nadat Jochem Dekker in de 30e minuut de lat had geraakt, opende EFC op slag van rust de score. Jorick Priem bediende na een snelle uitval Jochem Dekker op maat, die de bal bij de tweede paal goed inkopte:1-0.

Tweemaal dichtbij
Ook in de tweede helft bleven de gasten goed meedoen en waren tweemaal dichtbij de gelijkmaker. In de 55e minuut ging de inzet over en naast en even later maaide de spits over de bal heen. EFC oogde wel sterker, maar een goal van de tegenstander zou de wedstrijden compleet kunnen doen kantelen.

Na een rommelige fase met veel onderbrekingen werd Jorick Priem in de 80e minuut door een leep balletje van Hicham Zehnini vrij voor de keeper gezet en scoorde de verlossende 2-0 voor de Ermelose ploeg. In de 89e minuut werd Lucas Schuur in het strafschopgebied gevloerd, waarna Jeremy Loos de penalty feilloos benutte en daarmee de eindstand op 3-0 in het voordeel van EFC bepaalde.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Harskamp op het programma, dat de competitie begon met een 3-1 nederlaag tegen Prins Bernhard in Uddel.