Deel 2: 25-jarig jubileum trimclub ‘Keep Fit’: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

Foto: Gescande foto: Fotostudio Merjenburgh

In de 33e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een artikel over het 25-jarig jubileum van ‘Keep Fit’, de trimclub van DVS’33 Ermelo. Vandaag deel 2: een verslag van de viering van het lustrum, dat gevierd zal worden op zaterdag 16 januari 1993 in het clubhuis van de voetbalvereniging DVS. Klik HIER voor deel 2.

Door Bram Burggraaff.

Grote opkomst
Trimclub ‘Keep Fit’ heeft afgelopen zaterdag het jubileum op gepaste wijze gevierd. Om kwart over acht waren al 35 trimmers, onder wie veel oud-leden, aanwezig om mee te doen met het wekelijkse trimuurtje onder leiding van de trainers Gert Klaassen en Joop Schmeitz voor deze gelegenheid geassisteerd door oud-trainer Geert Hesse. De heer Klaassen, toonde zich na afloop van het trimmen zeer tevreden over de grote opkomst.

Met elkaar
Op de vraag wat het ‘Keep Fit’ gevoel nu eigenlijk inhoudt, antwoordde hij: “Het is een uur heerlijk sporten in een ongedwongen sfeer op de vroege zaterdagochtend. Men kan een stuk spanning van de werkweek daarin kwijt. Iedereen doet mee in zijn eigen tempo, dat is erg belangrijk ook vanwege de grote leeftijdsverschillen van de deelnemers. Toch proberen we de groep bij elkaar te houden. Wie wat meer inspanning wil, maakt een extra rondje en sluit daarna weer bij de groep aan. Je komt er niet zo gauw toe om in je eentje op zaterdagmorgen het bos in te gaan om te trimmen, het werkt motiverend als je het met elkaar doet.’’

Respect
Na afloop van het trimuur was er in de kantine van DVS een receptie voor leden, oud-leden en genodigden. Ceremoniemeester, de heer Bakker verwelkomde alle aanwezigen en gaf het woord aan de voorzitter van DVS’33, de heer Gert Spijker. De preses feliciteerde namens het bestuur alle leden en oud-leden van ‘Keep Fit’ met het jubileum van de club, die volgens hem al 25 jaar een extra dimensie toevoegt aan de vereniging als geheel. Dat er door de jaren heen weinig ex-voetballers deel uitmaakten van ‘Keep Fit’ werd zijn inziens veroorzaakt door het feit dat voetballers vaak lui zijn en een hekel hebben aan lopen, dit in tegenstelling tot trimmers.’’

Sfeer en humor
Gert Spijker: “Het bestuur heeft veel respect voor de mensen van ‘Keep Fit’. Wat is het grote geheim achter het succes van de trimclub? De meeste leden vinden het trimmen wel leuk, maar wat men vooral waardeert, is de specifieke sfeer en humor binnen de club. Ook is het sociale aspect van groot belang en is er veel onderlinge betrokkenheid. Veel waardering bestaat er voor ‘de trekkers’ binnen de trimclub, die juist in moeilijke tijden de ‘kurken’ zijn die iedere vereniging nodig heeft om de zaak drijvende te houden,’’ aldus dhr. Spijker.

Trainers
De huidige trainers en mannen van het eerste uur Gert Klaassen en Joop Schmeitz kregen uit handen van het bestuur een geschenk aangeboden. Jan van der Wijst, trainer van damestrimclub ‘De Adelaar’ van FC Horst was met een aantal dames van ‘zijn’ trimclub aanwezig. Hij gebruikte het beeld van tweelingen om de vele overeenkomsten tussen beide clubs tot uiting te brengen. Het terugkeren na ernstige blessures, de aantrekkingskracht op mensen van buiten de moedervereniging en onderhouden van sociale contacten en de sfeer van ‘doe maar gewoon’ zijn volgens Van der Wijst kenmerkend voor beide clubs.

Lied
Eén van de oprichters, Geert Hesse, momenteel woonachtig in Assen, liet in zijn speech op humoristische wijze diverse gebeurtenissen met betrekking tot Keep Fit de revue passeren. Hij besloot met een lied ter ere van de 75-jarige Toon Driessen, die 25 jaar geleden het initiatief heeft genomen om de trimclub op te richten en nog steeds deelneemt aan de trimactiviteiten.

60-jarig jubileum
Gert Klaassen die vele functies vertegenwoordig binnen Keep Fit en van 1969 tot 1974 voorzitter was van DVS’33, wenste tot slot de voetbalvereniging geluk met het 60-jarig jubileum dat dit jaar gevierd zal worden. Tevens benadrukte hij de harmonie die er bestaat tussen de trimclubs ‘De Aderlaar’ en ‘Keep Fit’. Hij sprak de hoop uit, dat beide clubs hun eigen karakter zullen behouden. Bloemen waren er voor het kantinepersoneel van DVS, dat de heren na het trimmen altijd voorziet van koffie en ook tijdens de receptie de bediening verzorgde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen