DVS’33 Ermelo laat oefenwinst liggen in Apeldoorn

DVS’33 Ermelo heeft dinsdagavond 18 augustus de voorbereiding in de aanloop naar het nieuwe seizoen hervat met een oefenduel tegen eersteklasser csv Apeldoorn. De Ermelose derde divisionist liet op sportpark ‘Orderbos’ veel goede kansen liggen, waardoor het niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel.

Van Bram Burggraaff.

Sterk basisteam
Hoofdtrainer Peter Wesselink begon met een sterk basisteam bestaande uit: Daan Huiskamp, Coen Vloedgraven, Tarik Evre, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Christiaan van Hussen, Quincy Veenhof, Adriaan Kruisheer, Olivier Pilon, Stef Nijland en Benjamin Roemeon.

Opvallend
De opvallendste speler aan de kant van de thuisploeg was voor rust oud-DVS doelman Dean Bredewolt, die met fraaie reddingen Oliver Pilon en Benjamin Roemeon van scoren afhield. Bovendien stopte hij een strafschop van Stef Nijland, na een overtreding binnen het zestienmetergebied op Roemeon die regelmatig een plaag was voor de Apeldoornse verdediging.

Geblesseerd
Bij DVS kwamen na rust doelman Thodorie Velanas en Lars Dekker in het veld, later moest de geblesseerde Adriaan Kruisheer zich laten vervangen door Luuk Oosterling. In het laatste kwart van de wedstrijd bracht trainer Wesselink ook nog Mark Bouwman, Finn Kluiver, Sten Vreekamp, Abderrahim Loukili en Maarten van Dijk in de ploeg.

De beste kansen voor DVS
De beste kansen in de tweede helft waren opnieuw voor DVS; Quincy Veenhof raakte de paal en de lat en Loukili schoot rakelings over. CSV Apeldoorn liet zich echter ook niet onbetuigd, maar doelman Thodorie Velanas voorkwam met een aantal uitstekende reddingen een Ermelose kater.

DVS’33 speelt komende zaterdag een oefenwedstrijd uit tegen fusieclub DHSC, komend seizoen voor het eerst spelend in de Hoofdklasse zaterdag. De DOS Holland Stichtse Boys Combinatie speelt zijn thuiswedstrijden op het tot Wesley Sneijder omgedoopte Sportpark in Utrecht. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Komende zaterdag zal burgemeester Baars om 14.00 uur de officiële opening verrichten van het nieuwe hoofdkunstgrasveld bij DVS’33 Ermelo, om 15.15 uur gevolgd door de in gebruik name van het nieuwe kunstgrasveld van EFC’58 op sportpark ‘De Zanderij’.

Bestuursleden van beide verenigingen en een aantal genodigden zullen hierbij aanwezig zijn. Om 14.30 uur is er een openingswedstrijd tussen DVS 11 en EFC 5 op de DVS-terrein en EFC JO 19-1 speelt op sportpark ‘De Zanderij’ een vriendschappelijk duel tegen DVS JO 19-2, aanvang 15.30 uur.