Deel 3 ‘Geen kampioenschap voor DVS’33’: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

Foto: gescande foto Fotostudio Merjenburgh

In de 23e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ drie verslagen van wedstrijden in de beslissende fase van het voor DVS’33 zo succesvol verlopen seizoen 1991-1992. (Klik HIER voor deel 1 en klik HIER voor deel 2). Dankzij overwinningen in maart en april tegen Be Quick (1-0), DETO (1-0) en Drachtster Boys (1-2) ging de Ermelose ploeg alleen aan kop in de eerste klasse. Daarna ging het even wat minder, maar uiteindelijk deed DVS, tot en met de laatste wedstrijd op zaterdag 9 mei 1992 thuis tegen Genemuiden, mee in de strijd om het kampioenschap. Uiteindelijk slaagde de Ermelose club er net niet in om kampioen te worden in de eerste klasse, toen het hoogste niveau in het amateurvoetbal, maar eindigde wel op een fantastische tweede plaats.

Door Bram Burggraaff.

DVS’33 Ermelo heeft afgelopen zaterdag tegen Genemuiden afscheid genomen van het zo succesvolle seizoen 1991-1992. Tot de laatste speeldag deden de Ermeloërs mee voor de titel. Bovendien was DVS de op één na laatste zaterdagclub in het districtsbekertoernooi. Winst op Genemuiden en een misstap van ACV had nog tot een beslissingswedstrijd of een kampioenschap voor DVS kunnen leiden. Het gebeurde geen van beiden. ACV dat die seizoen tweemaal zijn meerdere moest erkennen in de Ermelose ploeg behaalde een krappe 4-3 overwinning op Flevo Boys en werd daardoor kampioen in de eerste klasse C. DVS verloor verdiend van Genemuiden met 1-3 en eindigde op een knappe tweede plaats. Daardoor mochten de Ermeloërs de derde periode van ACV overnemen, wat recht geeft om volgend seizoen deel te nemen aan het KNVB bekertoernooi, waar ook betaalde clubs aan meedoen. Dat kan met een gunstige loting uitermate lucratief zijn.

Genemuiden
Genemuiden is er niet de ploeg naar om zomaar iets cadeau te doen. Integendeel, de gasten wilden hun spits Harm van Dijk die vijftien jaar in de hoofmacht van de ploeg heeft gediend, gaarne een overwinning schenken. Vanaf het begin had Genemuiden de wedstrijd onder controle. De spelers van DVS konden zich niet onttrekken aan de spanning, wat het spel negatief beïnvloedde. Na vier minuten moest doelman Ruud de Groot al handelend optreden. DVS kreeg een goede kans via Bert Meiling, maar met zijn lob passeerde hij wel de keeper maar niet verdediger Gert Beens. In de 38e minuut kopte diezelfde Meiling uit een vrije trap net naast. Ronald van Dijk deed het aan de andere kant vlak voor rust beter door uit een voorzet van Beens 0-1 te scoren.

Na de thee had Mattias Visser het veld geruimd voor Abel van Willigen. DVS wilde wel, maar kon ook nu de wedstrijd niet naar zijn hand zetten. Genemuiden was heer en meester op het middenveld, waar de geschorste spelverdeler Herman Kok node werd gemist. De bezoekers kregen diverse goede mogelijkheden om de score op te voeren. Dat lukte in de 65e minuut, toen Michel Westerbeek een perfecte voorzet van Harm van Dijk langs de kansloze Ruud de Groot schoof: 0-2. Een minuut later leek DVS naderbij te komen. De sterk keepende Gert Abma kreeg een schot van Bart de Wilde niet klemvast, maar Steven van de Brink kon de bal niet onder controle krijgen.

In de 75e minuut kreeg Harm van Dijk zijn publiekswissel. Op de schouders van zijn medespelers verliet hij het veld. De naar NEC vertrekkende Bennie Dekker wilde niets van een publiekswissel weten en speelde de wedstrijd uit. In de slotfase werd nog tweemaal gescoord. Ronald van Dijk soleerde naar de 0-3 en Steven van de Brink redde in blessuretijd met een schitterend schot in de kruising de Ermelose eer en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Treffers beloonde het dankbare Ermelose publiek de DVS-spelers met een ovationeel applaus voor het geweldige seizoen.

Contract
DVS-voorzitter Bé Wolfs verklaarde afgelopen zaterdag dat er geen sprake kan zijn van het ontbinden van het contract met hoofdtrainer Fred Prins, voor wie belangstelling is van FC Zwolle als hoofd jeugdopleiding. Het commentaar van Prins: “Ik verheug me op het komende seizoen bij DVS’33. Het zal zeker geen gemakkelijk jaar worden. Toch hoop ik dat we bewijzen een volwaardige eersteklasser te zijn en dat we ons zonder problemen kunnen handhaven.’’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden