Deel 2 ‘DVS’33 Ermelo kan kampioen worden’: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

Foto: gescande foto Fotostudio Merjenburgh

In de 23e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ deel 2 van drie verslagen van wedstrijden in de beslissende fase van het voor DVS’33 zo succesvol verlopen seizoen 1991-1992. Na een wat mindere periode pakte DVS met een 3-4 overwinning op Urk de draad weer op en was na de 1-0 thuiszege op zaterdag 2 mei 1992 tegen IJVV volop in de race voor het kampioenschap in de eerste klasse, toen het hoogste niveau in het amateurvoetbal. Klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

DVS kan kampioen worden
Door de 1-0 overwinning van DVS’33 op IJVV en het 0-0 gelijkspel van ACV bij Oranje Nassau heeft de Ermelose eersteklasser de achterstand op de koploper uit Assen teruggebracht tot 1 punt. Dit betekent, dat de laatste competitieronde komende zaterdag de beslissing moet brengen. DVS, dat in ieder geval als tweede zal eindigen, heeft het op papier het zwaarst, want het moet in eigen huis aantreden tegen het gerenommeerde Genemuiden, terwijl ACV thuis speelt tegen het al gedegradeerde Flevo Boys. Lichtpunt voor de geelzwarten is dat de ploeg uit Emmeloord, bevrijd van alle druk, zeker geen gemakkelijke tegenstander zal zijn. Dat bewees het afgelopen zaterdag al door tegen Lunteren zijn sportieve plicht te doen en met 3-0 te winnen.

DVS hoopt en rekent aanstaande zaterdag op massale aanwezigheid van het thuispubliek om de ploeg te steunen en te bedanken voor het fantastische seizoen, dat voor het voetbal in Ermelo een geweldige reclame is geweest. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Overigens mocht het kampioenschap worden misgelopen, dan mag DVS de vervangende periodetitel die recht geeft op deelname aan het nationale KNVB-bekertoernooi van de Assenaren overnemen. Alleen verlies van zowel DVS als ACV en winst van Drachtster Boys zou wat dat betreft nog roet in het eten kunnen gooien.

Durf
DVS-trainer Fred Prins heeft het hele seizoen durf getoond door het opstellen van diverse jeugdspelers, die daardoor een duidelijke binding kregen met de hoofdmacht. Zo verklaarde Abel van Willigen dat hij DVS zeker niet zal verlaten om bij een andere vereniging op amateurbasis te gaan spelen. De wijze waarop de jonge spelers zich manifesteren is ook een compliment voor de begeleiding en training van de A-jeugd. Door afwezigheid van Bert van Hunenstijn, Klaas Lamberink, Arie Eelsink en topscorer Mattias Visser koos Prins tegen IJVV voor Jan van den Berg als laatste man. Johan van de Pol en de A-junioren Abel van Willigen en Sander Mallie begonnen in de basis. Kort voor tijd maakte Ron Knol als derde jeugdspeler zijn opwachting.

Organisatie
Vanwege het grote aantal invallers moest DVS in het begin van de wedstrijd tegen IJVV zoeken naar de juiste organisatie en werden de gasten enkele keren gevaarlijk. Toch was het de Ermelose ploeg, die de score opende. In de 15e minuut zette Martin Ribbink vanaf links voor en Bert Meiling kopte de enige treffer van de wedstrijd in de linkerbovenhoek. Tien minuten later werd de sterk spelende Abel van Willigen in stelling gebracht door Herman Kok, maar zijn volley ging over.

Na een half uur spelen ging Bennie Dekker alleen op doelman Frank Diender af, maar hij week te veel af naar de buitenkant, waardoor de keeper kon ingrijpen. Diezelfde Dekker stiftte de bal in de 40e minuut net over. Herman Kok liep vlak voor de rust tegen een boeking aan wegens aanmerkingen op de leiding en zal er de laatste competitiewedstrijd niet bij zijn.

Net te kort
Na rust probeerde IJVV nog wel wat aan de achterstand te doen, maar verder dan een bal op de lat en een scrimmage voor het doel kwamen de IJsselmuidenaren niet. Hierna waren de beste kansen weer voor DVS. Herman Kok, Bennie Dekker en invaller Evert Beekhuizen kwamen echter net te kort in de afwerking. Ook in de ruime extra tijd werd er niet meer gescoord. Hoe het resultaat van de slotwedstrijd tegen Genemuiden ook zal zijn, zaterdagavond is er vanaf 19.30 uur een ‘uitstuiffeest’ voor alle leden van DVS’33.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden