Damesteam Pauwervoll Ermelo wint maar net van Jumbo Van Andel-Ormi

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft donderdag 20 februari de thuiswedstrijd tegen Jumbo Van Andel-Ormi dames 2 nipt met 3-2 gewonnen. De Ermelose volleybalploeg voert nog steeds de ranglijst aan met één punt voorsprong op HSC dames 1, dat wel twee duels minder heeft gespeeld.

Geen gaatjes
Pauwervoll begon heel sterk aan de wedstrijd en pakte direct een voorsprong. Ormi was naarstig op zoek naar gaatjes, maar de Ermelose volleybalsters stonden positioneel steeds op de goede plek. De eerste set werd dan ook ruim gewonnen met 25-11.

Ritme kwijt
In de tweede set raakte Pauwervoll het ritme kwijt. Er werden meer fouten gemaakt, waardoor Ormi in het zadel geholpen werd. Toch was de thuisploeg sterker en won de set met 25-23.

Veel fouten
Ook in de derde set werden er veel fouten gemaakt aan Ermelose kant. De gasten profiteerden door een voorsprong te pakken. Pauwervoll vond geen manier om Ormi weer onder druk te krijgen en verloor de set met 23-25.

Niet genoeg overtuiging
In de vierde set waren de Ermelose volleybalsters het helemaal kwijt. De ploeg uit Epe liep al snel weg door direct uit de service veel punten te scoren. Wanneer het de thuisploeg wel lukte de service onder controle te krijgen, was er aanvallend niet genoeg overtuiging. Dat betekende met 15-25 opnieuw setverlies voor de Ermelose ploeg.

Beslissende set
Zoals gewoonlijk bij een 2-2 gelijkspel wordt er een beslissende, vijfde set gespeeld tot 15 punten. Pauwervoll was, ondanks het weggeven van een 2-0 voorsprong, erop gebrand de serie overwinningen door te zetten. Met meer geluk dan wijsheid pakte de thuisploeg een voorsprong. Aan beide kanten werden fouten gemaakt, maar de Ermelose volleybalsters profiteerden hier beter van en wonnen de vijfde set met 15-9.

Zaterdag 7 maart
Pauwervoll dames 1 speelt de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 7 maart tegen VZK dames 1. Het duel wordt gespeeld in sporthal De Kamphal in Wezep; aanvang 15.00 uur.