Sparta Nijkerk oefent tikje beter dan DVS’33 Ermelo

Soufian Moro (hier in actie tegen VVOG) scoort met een afstandsschot 4-2 tegen Spakenburg.

DVS’33 Ermelo heeft donderdag 20 februari in de aanloop van de topper op zaterdag 29 februari thuis tegen koploper Sparta Nijkerk een oefenwedstrijd gespeeld tegen tweede divisionist Spakenburg. De ploeg van interim-trainer Simon Ouaali verloor weliswaar met 4-2, maar liet wel goed veldspel zien.

Fraaie combinatie
Bij DVS maakte de vertrekkende Jorran van Santen na een blessure weer zijn opwachting. In de 9e minuut scoorde Hero van Lopik uit een corner 1-0 voor Spakenburg. Na en fraaie combinatie tussen Benjamin Roemeon en Rafael Uiterloo scoorde Julian de Ruiter in de 14e minuut de 1-1 gelijkmaker voor de gasten.

Op voorsprong
Twee minuten later kwam Spakenburg weer op voorsprong door een doelpunt van Marlon Versteeg. Vervolgens benutte de middenmoter uit de tweede divisionist in de 35e minuut een penalty en bepaalde in de 41e minuut de ruststand op 4-1. Na rust combineerde DVS zich met 7 wisselspelers naar een veldoverwicht. Dat resulteerde in de 71e minuut in de 4-2 van Soufian Moro, die van afstand raak schoot.

Sparta speelt 1-1
Ook Sparta Nijkerk speelde een oefenwedstrijd, waarin met 1-1 gelijk gespeeld werd tegen hoofdklasser Eemdijk.