DVS’33 Ermelo verliest in extra tijd van Stedoco

In een wedstrijd met bijzonder weinig kansen heeft DVS’33 Ermelo zaterdag 18 januari met 1-0 verloren van Stedoco, dat in extra tijd de winnende treffer scoorde. De Ermelose derde divisionist profiteerde niet van de 2-1 nederlaag, die koploper Sparta Nijkerk leed bij Barendrecht. DVS blijft staan op de tweede plaats met 35 punten uit 17 wedstrijden, evenveel als Harkemase Boys, dat met 1-3 won bij VVOG.

Door Bram Burggraaff.

Voortvarend
Stedoco begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg na 12 minuten een goede kans, maar Mark Bouwman, die in de basis stond voor Basil Camara, kon de bal nog net tot corner verwerken. Vervolgens liet de thuisploeg het initiatief steeds meer over aan DVS, maar echt gevaarlijk werden de gasten niet tot de 26e minuut.

Perfecte dieptepass
Toen veroverde Lars Dekker de bal op het middenveld en bereikte met een perfecte dieptepass Joshua Patrick, die oog in oog met keeper Mark Smith van Stedoco de bal op de paal schoot. De thuisploeg werd op slag van rust tweemaal gevaarlijk, maar dankzij een redding van DVS-doelman Daan Huiskamp en een goede ingreep van Oktay Öztürk ging de rust in met een 0-0 stand.

Licht overwicht
Ook in de tweede helft waren de kansen zeer schaars. DVS had een licht overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. In de 82e minuut kwamen de bezoekers goed weg, toen Charton Vicento op links doorbrak. Zijn schot werd echter fraai gekeerd door doelman Daan Huiskamp. In de slotfase kreeg DVS nog een mogelijkheid, maar het schot van invaller Christiaan van Hussen ging rakelings naast.

Simpel
Beide ploegen leken zich al verzoend te hebben met de bloedeloze 0-0, maar in blessuretijd werd de wedstrijd alsnog beslist in het voordeel van de thuisploeg. Een te zachte terugspeelbal van Frank van der Burg werd opgepikt en breed gelegd voor Charton Vicento, die simpel de winnende 1-0 voor Stedoco kon inschieten.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen de amateurs van Ajax. De Amsterdamse ploeg, die dit weekend vrij was, staan met 23 punten uit 16 duels op de 9e plaats van de ranglijst. De Ermelose derde divisionist won de uitwedstrijd tegen Ajax eenvoudig met 0-4.