Jorick Priem schiet EFC’58 naar winst tegen Vierhouten

EFC’58 heeft zaterdag 18 januari de inhaalwedstrijd tegen Vierhouten’82 met 1-2 gewonnen. Het winnende doelpunt werd in blessuretijd gescoord door Jorick Priem. De Ermelose vierdeklasser is gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst met 28 punten uit 12 duels.

Door Bram Burggraaff.

Weinig kansen
EFC had in de spannende derby voor rust wel het initiatief, maar wist weinig kansen te creëren. Vierhouten loerde op de counter en was daar in de 25e minuut succesvol mee door de 1-0 te scoren. Dat was tevens de ruststand.

Langszij
In de tweede helft waren de gasten dreigender en kwamen al na drie minuut langszij. Juryan Zandvliet bereikte Jorick Priem en uit diens assist kon Jochem Dekker eenvoudig de 1-1 binnen schieten. In de 55e minuut werd een overtreding van een speler van Vierhouten met direct rood zwaar bestraft. Tien minuten later ging de bal op de stip na een overtreding in het strafschopgebied van de thuisploeg. Deze keer kwam de dader er met een gele kaart genadig vanaf. De penalty van Jochem Dekker werd door de keeper van Vierhouten gestopt.

Onderkant lat
EFC bleef jagen op de winnende treffer, kreeg ook goede kansen, maar de thuisploeg bleef lang overeind. Toch gingen de drie punten uiteindelijk naar de Ermelose ploeg, want in blessuretijd speelde Jorick Priem zichzelf knap vrij en scoorde via de onderkant van de lat de winnende 1-2.

EFC’58 speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen Fortissimo, dat met 34 punten uit 12 wedstrijden koploper is. Alleen in de thuiswedstrijd tegen Harfsen verloor de ploeg uit Ede twee punten door met 1-1 gelijk te spelen. Bij winst brengt EFC de achterstand terug tot drie punten en is de spanning volledig terug.