Jaaroverzicht 2019 Dindoa Ermelo: kampioenschap hoogtepunt

Dindoa vierde in juni 2019  het kampioenschap voor de tweede maal in successie.
Dindoa vierde in juni 2019 het kampioenschap voor de tweede maal in successie.
Foto: Henk ter Haar

Korfbalvereniging Dindoa veroverde op 15 juni 2019 het kampioenschap in de eerste klasse, nadat het een jaar daarvoor ook al kampioen was geworden in de tweede klasse. Onder leiding van scheidend trainer/coach Evert Houtriet promoveerde de Ermelose korfbalploeg in twee jaar tijd naar de Overgangsklasse op het veld.

Door Bram Burggraaff.

Kampioensfeest
Dindoa eindigde in het tweede deel van de zaalcompetitie 2018-2019, na een sterke eindsprint met vijf overwinningen in de laatste vijf wedstrijden, op een mooie derde plaats in de eerste klasse. In het tweede gedeelte van de veldcompetitie 2018-2019 ging het steeds beter lopen bij de Ermelose ploeg en kon na de 13-19 overwinning bij AKC in Almelo het kampioensfeest gevierd worden.

Aarzelend
De Ermelose promovendus begon aarzelend aan de veldcompetitie 2019-2020 met twee punten uit de eerste vier wedstrijden. Mede dankzij overwinningen op Tweemaal Zes en ASVD werd het eerste deel op het veld toch nog afgesloten met een verdienstelijke vijfde plaats met zeven punten uit acht duels.

Op koers voor promotie
In de zaalcompetitie is de doelstelling van Dindoa ook promotie naar de Overgangsklasse. De Ermelose ploeg ligt wat dat betreft op koers, want de eerste vier wedstrijden werden gewonnen. Op 11 januari hervat de koploper in de Den Haag de zaalcompetitie met de topper tegen Achilles, dat op de tweede plaats staat met één punt achterstand op de Ermeloërs. Ook Dindoa 2 is ongeslagen koploper in de zaalcompetitie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen