Dindoa Ermelo slaat in zinderend duel tegen KVA aanval op koppositie af

Saskia Lieman scoort één van haar zeven doelpunten tegen KVA.

Dindoa heeft zaterdag 14 december in een fantastische wedstrijd met veel spanning, stevige duels en een enorme steun van het thuispubliek met 29-28 gewonnen van KVA. Daarmee sloeg het de aanval op de koppositie van de op de derde plaats staande ploeg uit Amstelveen af en blijft met de maximale acht punten uit vier duels lijstaanvoerder in de eerste klasse.

Dindoa moest aantreden zonder de geblesseerde Jonathan van Beek.

Weinig structuur
Het begin van de wedstrijd was voor KVA, dat al snel met 1-4 voorkwam. De thuisploeg probeerde wel wat terug te doen, maar de gasten waren sterk in de rebounds en individuele duels. Dindoa speelde matig, er zat weinig structuur in de aanvallen en door de goede rebound kwam er behoorlijk wat druk op het schot te liggen, want een misser betekende balbezit voor de Amstelveners. De stand ging op en neer, maar KVA behield steeds een voorsprong van drie of vier punten. Enkele minuten voor de pauze was het nog 9-13, maar Dindoa scoorde viermaal op rij en kwam bij 13-13 langszij. In de laatste seconden van de eerste helft bepaalden de bezoekers de ruststand op 13-14.

Inhaalrace
In het begin van de tweede helft liep KVA weer uit naar een voorsprong van drie punten (13-16). De thuisploeg begon aan een inhaalrace en wist na ruim tien minuten voor het eerst op voorsprong te komen bij de stand 22-21 om vervolgens uit te lopen naar 24-21. Dindoa was conditioneel sterker dan KVA en werd scherper naarmate de wedstrijd vorderde.

Bedankt!
Met nog twee minuten te spelen, stond de Ermelose ploeg nog voor met 28-25, waarna het lukte de gasten nog om terug te komen tot 28-27. Mede dankzij het publiek en supportersclub Blue Sharks lukte het Dindoa om de voorsprong te behouden en werd de wedstrijd gewonnen met 29-28.

Doelpunten Dindoa: Karianne van der Velde 1. Aniek Odding 1. Daphne van den Berg 2. Mark Bronkhorst 3. Kasper Velgersdijk 3. Tom van den Berg 5. Jorik Velgersdijk 7. Saskia Lieman 7.

Dindoa 2 won met 28-19 ruimschoots van KVA 2 en blijft ook koploper.

Komende zaterdag speelt Dindoa een interland thuis tegen het team van China.