EFC’58 Ermelo herovert derde plek na winst tegen Veluwse Boys

EFC’58 heeft zaterdag 14 december de derby tegen Veluwse Boys met 3-1 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser heeft met 25 punten uit 11 duels de derde plaats op de ranglijst heroverd en kwam in verliespunten gelijk met SDS’55, dat de topper tegen koploper Fortissimo nipt met 0-1 verloor.

Met fotoreeks.

Jorick Priem
EFC’58 kwam al in de derde minuut op een 1-0 voorsprong na een goede individuele actie van Jorick Priem, die Jochem Dekker in staat stelde de 1-0 te scoren. De thuisploeg speelde een goede eerste helft met veel balbezit en controle over de wedstrijd.

Geblesseerd
In de 42e minuut werd het 2-0 door Kadir Colak na opnieuw een assist van Jorick Priem. Hierbij raakte de doelpuntenmaker geblesseerd en moest het veld verlaten. Zijn vervanger Juryan Zandvliet zette op slag van rust met een goed genomen vrije trap Jorick Priem vrij voor de keeper, wat leidde tot de 3-0. Veluwse Boys was nog dichtbij de 3-1, maar EFC-doelman Marios Kourtidus voorkwam een treffer.

Overvloedige regenval
De tweede helft kende weinig hoogtepunten. Door de overvloedige regenval werd het kunstgrasveld spekglad en was moeilijk te bespelen. Veluwse Boys kreeg een aantal mogelijkheden en kwam in de 75e minuut terug tot 3-1, maar daar bleef het bij.

Zaterdag 18 januari 2020
EFC’58 hervat de competitie op zaterdag 18 januari 2020 met de inhaalwedstrijd uit tegen Vierhouten’82. Deze ploeg won met 0-2 bij Gorssel en staat nu met 10 punten uit 10 duels op de elfde plaats van de ranglijst. Een week later gaat EFC op bezoek bij koploper Fortissimo. Beide duels beginnen om 15.00 uur.