DVS’33 Ermelo krijgt enorme zeperd om de oren tegen FC Lisse

DVS’33 Ermelo buigt het hoofd diep voor FC Lisse.

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 14 december een beschamende 6-0 nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen FC Lisse. De Ermelose derde divisonist behoudt met 32 uit 15 duels weliswaar de tweede plaats op de ranglijst, maar heeft inmiddels een achterstand van 10 punten op Sparta Nijkerk, dat met 1-4 won bij ONS Sneek.

Begin is goed
DVS begon nog wel goed aan de wedstrijd en was dichtbij een treffer, maar een kopbal van Basil Camara belandde via de hand van doelman Erik Cummins op de lat. Na een kwartier opende Tom Duinkamp de score voor FC Lisse, dat na de 1-0 heer en meester was. Nog voor rust kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Ayoud Ait Afkir.

Blunder
De Ermelose ploeg begon aardig aan de tweede helft, maar toen Kubilay Köylü 3-0 scoorde na een blunder van doelman Daan Huiskamp was de wedstrijd beslist. Halverwege de tweede helft liep de thuisploeg verder uit door de tweede treffer van Ton Duinkamp en even later werd het nog erger voor DVS, toen Jeffrey Perez Stoof uit een hoekschop de 5-0 inkopte. In de slotfase bepaalde Oussama Siali de eindstand op 6-0 voor FC Lisse, dat onmiskenbaar revanche nam voor de blamerende 9-1 nederlaag, die het vorig seizoen leed in Ermelo.

Korte winterstop
DVS’33 Ermelo hervat na een korte winterstop de competitie op zaterdag 11 januari 2020 met een thuiswedstrijd tegen Odin’59, dat dankzij een 1-4 overwinning bij VVOG de Ermelose ploeg tot op één punt is genaderd. Op dinsdag 7 januari speelt DVS op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser NSC Nijkerk; aanvang 20.00 uur.