Record aantal deelnemers bij Halve Marathon Ermelo 2019

Het Ermelose Halve Marathon evenement op zaterdag 1 juni heeft met 1031 deelnemers een absoluut record gevestigd. Rond het parkoers door de Stationsstraat en de Koninginnenbuurt werden de hardlopers aangemoedigd door duizenden toeschouwers, die tevens genoten van het schitterende zomerweer.

Met foto’s van Jack de Koning

Zwaar
Door de hoge temperaturen was het uitermate zwaar en moest de EHBO regelmatig in actie komen, maar ondanks een aantal uitvallers konden de meeste deelnemers mede dankzij de vele waterpunten en de meterslange ‘waterdouche’ van de Ermelose brandweer hun afstand voltooien.

Startschot
Na de Kidsrun gaf wethouder Laurens Klappe om 15.45 uur het startschot voor de Halve Marathon, waar hij zelf ook aan meedeed. HME-voorzitter Bas Jan Stoute schoot een klein uur later de tien kilometer en kort daarna de vijf kilometer weg.

Loopsluis
Door gebruik te maken van een aparte ‘loopsluis’ ondervonden de halve marathonlopers geen hinder van de massale start bij de andere afstanden. Door dit jaar de starttijden nauwkeurig op elkaar af te stemmen, slaagde het gewaagde plan van de organisatoren om alle afstanden tegelijk op het parcours te laten lopen.

Geweldige finale
Dat leverde een geweldige finale op, waarbij het grootste deel van de hardlopers binnen het uur over de finish tussen Café De Molenaer en de (draaiende) molen kwam, luid aangemoedigd door het talrijke publiek. Rijders van de Veluwse Wielervereniging fungeerden voor het vierde jaar succesvol als voorrijders.

Geweldig
Bas Jan Stoute: “Het is natuurlijk geweldig, dat we zoveel deelnemers hebben. Misschien is het een cliché, dat ‘sport verbroedert’, maar het geldt zeker voor dit hardloopevenement, waarbij iedereen uitstekend met elkaar samenwerkt. Dankzij een goed draaiboek, de vele vrijwilligers en sponsors draait het steeds beter.

We hebben dit jaar een professioneel verkeersregelaarsbedrijf ingehuurd om het verkeer te regelen. We zijn een stichting zonder winstoogmerk. Met een deel van de opbrengst hebben we verleden jaar de Coopertestbaan gerealiseerd en dit jaar wordt Stal Ermelo financieel ondersteund.

Zaterdag 6 juni 2020 zal alweer de tiende editie van het Halve Marathon Ermelo evenement gehouden worden. Wat in 2011 aarzelend begon met zo’n 60 deelnemers op een parkoers over de hei, is uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen in het centrum van Ermelo’’, aldus een trotse HME-voorzitter.

Sponsoren
Naast de afstandssponsors Onderweegs & de Groot, OAK Advocaten, Nero Barbershop Stucadoorsbedrijf van de Kamp, Rabobank en Van Panhuis Bouw wordt het HME evenement mede gedragen door vele andere sponsoren voor de muziek, de shirts, de startgroepen, de zorggroepen en de leerlingen van Groevenbeek.

Uitslagen

Nero Halve Marathon, mannen: 1. Daan van Doorn, 1.17.09 uur. 2. Sebastiaan Knoppert, 1.28.19 uur. 3. Gerwin de Groot, 1.30.44 uur. Vrouwen: 1. Kirsten Hogebrug, 1.39.56 uur. 2. Veronica de Meijer, 1.45.37 uur. 3. Kirsten Nieuwenhuis-Gielen, 1.49.11 uur

OAK Advocaten 10 kilometer, mannen: 1. Melchior van de Pol, 37.40 min. 2. Rob van de Graaf, 37.40 min. 3. Bas Mekken, 38.29 min. Vrouwen: 1. Saskia Schutte, 40.52 min. 2. Marit van de Broek, 40.53 min. 3. Madelief Falkmann, 43.29 min.

Onderweegs & de Groot 5 kilometer, mannen: 1. Jeroen Kramer, 15.59 min. 2. Steven Greveling, 16.31 min. 3. Bas Mekking, 16.48 min. Meisjes: 1. Suzanne van Leeuwen, 18.28 uur. 2. Eline Langeveld, 18.43 min. 3. Sarah-Lynn Reuver, 19.41 min.

Rabobank Business Run: 1. Molenaer. 2. Mulderij. 3. Barbershop Nero.

Van de Kamp stucadoors Kidsrun, jongens: 1. Viggo Bos, 4.53 min. 2. Justin Hamstra, 4.53 min. 3. Samuel Roepman, 5.08 min. Meisjes: 1. Dyonne van Aller, 4.57 min. 2. Annemijn Roepman, 5.00 min. 3. Lianne van den End, 5.25 min.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen