DVS’33 Ermelo beëindigt productief seizoen zonder prijs

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 25 mei in de laatste competitiewedstrijd thuis met 1-5 verloren van Jong FC Groningen. De Ermelose derdeklasser is geëindigd op een knappe derde plaats van de ranglijst met 68 punten uit 34 wedstrijden met een recordaantal van 102 treffers.

DVS had nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de nacompetitie, maar had het niet meer in eigen hand. De derde periodetitel ging naar ASWH, dat met 3-1 won van SJC. Quick Boys versloeg ONS Sneek met 3-1 en eindigde op de tweede plaats. Deze ploegen en Hoek hebben zich geplaatst voor de nacompetitie.

Op achterstand
DVS, dat er niet echt meer in leek te geloven, keek al na vier minuten tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Daniël Bouman voor Jong FC Groningen. Olivier Pilon was na een kwartier dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Pelle Boevink redde met de voet.

Knappe individuele actie
In de 19e minuut werd het 0-2 voor de gasten door een kopbal van Matthijs Hardijk. Het enige dat DVS daar tegenover wist te stellen, was een knappe individuele actie van Benjamin Roemeon, maar diens voorzet werd door Frank van den Burg net over gekopt.

Hoop laait op
Kort na rust mochten de Ermelose supporters even hopen, toen SJC de 1-1 gelijkmaker scoorde tegen ASWH. Mocht dit zou blijven, dan zou DVS, ook als het zelf verloor, alsnog een periodetitel overnemen. De droom duurde niet lang, want na 10 minuten scoorde de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht 2-1 en liep vervolgens uit naar 3-1.

De eer gered
Jong FC Groningen kwam door doelpunten van Daniël Bouman in de 65e minuut en Jhurrey Magaritha in de 79e minuut op een 0-4 voorsprong. Vijf minuten later redde invaller Barry Powel de Ermelose eer door 1-4 te scoren. In de 87e minuut bepaalde Sam Crowther de eindstand op 1-5 in het voordeel van de Groningers.

Prijsuitreikingen
De laatste competitiewedstrijd van DVS stond traditioneel in het teken van prijsuitreikingen en afscheid. Benjamin Roemeon won de Gouden Schoen voor beste Speler van het seizoen 2018-2019. De zilveren schoen was voor Dennis Hollart en de bronzen schoen ging naar Jorran van Santen.

Afscheid
Vervolgens bedankte DVS-voorzitter Aart Goossensen de spelers, die afscheid namen. Doelman Paul Eppink vertrekt naar VVOG, Barry Powel wordt assistent-trainer bij De Graafschap en Dennis Hollart stopt; Yannick van Zwan, Dean Bredewolt, Giovanni Leibrand, Jordy van Selm en Haico Epe gaan naar andere clubs.

Ook werd er afscheid genomen van hoofdtrainer Bert van Hunenstijn en zijn assistent Marchel Kamphuis, die twee seizoenen het eerste team onder hun hoede hadden. Bij de staf van het tweede elftal vertrekken Leo van Dijk, Geert v.d. Belt, Rob van Genderen en Jordy Kranenburg.