Ferry Lunek ontsnapt aan geweld van vuurwerk bij VSG Ermelo

Ferry Lunek (links).
Ferry Lunek (links).
Foto: Archief Piethein

In de halve finales van de bekercompetitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) dinsdag 21 mei, zorgde Ferry Lunek voor een verrassing door het vuurwerk van ‘upperdog’ Rob Boterenbrood succesvol te doorstaan. In een partij met vreemde materiaalverhouding nam Ferry in gewonnen stand genoegen met remise, waarmee hij zich plaatste voor de finale.

Aanval
In de ander halve eindstrijd voor de Rob Hollmann Bokaal offerde William Shakverdian een toren voor een paard van Ernst Keijer. In de daarop volgende aanval sloeg William winnend toe.

Listige val
In de strijd om de kleine beker plaatste Wim Hagendijk zich ten koste van Jo Wolters voor de finale. Zijn tegenstander wordt Willem Booy, die met een stuk minder een listige val zette voor Lex Wattez. Toen Lex een verkeerde voortzetting koos, kon ook zijn materiële voorsprong hem niet meer redden.

Uitvallers
De uitvallers van de bekercompetitie spelen een competitie snellere partijen volgens een door Willem Booy bedacht systeem. Hierbij maakt de speelsterkte in veel mindere mate uit wie de meeste punten haalt. In deze competitie is nog één speelronde te gaan. Koploper is Wim van Dalen met 130 punten, gevolgd door Marco ter Meer met 115 punten en op de derde plaats Ralf van den Burg met 105 punten.

Op dinsdag 11 juni, de laatste clubavomd van VSG, kunnen belangstellenden vrijblijvend uitproberen of schaken iets voor hen is. De avond in Echos Home ‘De Schakel’, aan Leuvenumseweg 68 begint om 20.00 uur. Voor meer informatie: www.vsgermelo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen