Dindoa Ermelo blijft door nipte overwinning kandidaat voor de titel

Dindoa blijft door de nipte 17-16 overwinning zaterdag 25 mei tegen het Friese OKO Bies kandidaat voor de titel. Er zijn nog maar twee wedstrijden te spelen. Komende zaterdag speelt de Ermelose ploeg thuis tegen EKC Nääs uit Enschede en op 15 juni is de laatste competitieduel uit tegen AKC in Almelo.

Op voorsprong
Dindoa begon goed aan de wedstrijd. Naomi Hackenitz zorgde na een paar seconden al voor de 1-0, direct gevolgd door de 1-1 gelijkmaker van OKO Bies. Daarna liep de thuisploeg uit naar een 6-3 voorsprong, maar wist vervolgens tien minuten lang niet te scoren.

De gasten profiteerden daarvan en kwamen bij 6-6 langszij. Dindoa liep door drie treffers op rij uit naar 9-6. In de slotfase van de eerste helft kwam OKO Bies terug tot 9-8, waarna de Ermelose ploeg tweemaal scoorde en daarmee de ruststand op 11-8 bepaalde.

Moeilijke minuten
Dindoa begon goed aan de tweede helft en wist al binnen een paar minuten de voorsprong te vergroten naar 14-9. Opnieuw werd de thuisploeg geconfronteerd met tien moeilijke minuten, waarin OKO Bies dankzij vier treffers terugkwam tot 14-13.

Het werd zeer spannend, want Dindoa moest winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. De wedstrijd werd wat steviger, want beide ploegen streden om de punten. Met nog tien minuten te spelen, had Dindoa een minimale marge van één punt: 16-15.

De 17-15 van Daphne van den Berg verschafte de thuisploeg een klein beetje lucht. OKO Bies kwam diep in blessuretijd nog wel terug tot 17-16, maar Dindoa hield het verdedigend goed vol, waardoor deze zeer spannende wedstrijd nipt werd gewonnen.

Doelpunten Dindoa: Naomi Hackenitz 1. Eline Odding 1. Kasper Velgersdijk 1. Mark Bronkhorst 2. Bjarne Sinneker 2. Jorik Velgersdijk 3. Saskia Lieman 3. Daphne van den Berg 4.

Dindoa 2 won redelijk eenvoudig thuis tegen Victum 2 uit Houten met 17-10.