Rectificatie: FC Horst Ermelo toch zo goed als zeker van handhaving 2e klasse

In het verslag van de wedstrijd FC Horst tegen Blauw Geel’55, zaterdag 18 mei, is een fout gemaakt. FC Horst Ermelo is namelijk toch zo goed als zeker van handhaving. Hierbij het juiste verslag van de wedstrijd.

FC Horst had zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’55 de winst voor het grijpen, maar in de 95e minuut scoorden de Edenaren alsnog de 2-2 gelijkmaker, waardoor de Ermelose tweedeklasser nog niet definitief veilig is. FC Horst staat op de elfde plaats met 31 punten uit 25 duels en heeft het geluk, dat deze positie op de ranglijst vanaf dit seizoen geen promotie-degradatiewedstrijden meer tot gevolg heeft.

Alleen een nederlaag voor de Ermelose ploeg in de laatste competitiewedstrijd uit tegen Unicum in combinatie met een monsteroverwinning voor Blauw Geel’55 tegen VRC met meer dan 10 doelpunten verschil, zou nog roet in het eten kunnen gooien, maar dat is niet realistisch.

Voor Unicum staat er niets meer op het spel na de 3-1 nederlaag van afgelopen zaterdag bij koploper Woudenberg, die daarmee het kampioenschap voor zich opeiste. De ploeg van scheidend trainer Mark Bakker won de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Lelystad met 3-1.

De betere ploeg
FC Horst was tegen Blauw Geel de betere ploeg. Na ruim een kwartier spelen, opende Amer Torkmani de score voor de thuisploeg. Vervolgens misten Job Kuijpers en Brandon Karangwa goede kansen om de voorsprong te vergroten. Op slag van rust kwam Blauw Geel langszij door een doelpunt van Kamal Bendadi op aangeven van Jos Bolks.

Lang gelijk op
In de tweede helft ging het lang gelijk op. In de 73e minuut kwam de thuisploeg op 2-1 door een doelpunt van Paul van Prehn uit een voorzet van Peter van der Horst. In de slotfase verzuimden Dennis Folkers, Amer Torkmani en Paul van Prehn de wedstrijd definitief te beslissen. Daar profiteerde Blauw Geel van, want vijf minuten in blessuretijd scoorde Jeroen Berkhof alsnog de 2-2 gelijkmaker.