FC Horst Ermelo werkt zichzelf diep in de nesten door gelijkspel

FC Horst heeft zichzelf nog verder in de nesten gewerkt door zaterdag 18 mei met 2-2 gelijk te spelen tegen concurrent Blauw Geel’55. De Ermelose tweedeklasser kwam tweemaal op voorsprong, maar liet door een treffer in de 95e minuut twee kostbare punten liggen. FC Horst staat op de tiende plaats met 31 punten uit 25 duels, slechts 1 punt meer dan Lelystad’67, dat bovendien nog een wedstrijd moet inhalen.

Met fotoreeks door Alie van de Mheen.

De betere ploeg
FC Horst was de betere ploeg en na ruim een kwartier spelen, opende Amer Torkmani de score voor de thuisploeg. Vervolgens miste Job Kuijpers en Brando Karangwa goede kansen om de voorsprong te vergroten. Op slag van rust kwam Blauw Geel langszij door een doelpunt van Kamal Bendadi op aangeven van Jos Bolks.

In blessuretijd
In de tweede helft ging het lang gelijk op. In de 73e minuut kwam de thuisploeg op 2-1 door een doelpunt van Paul van Prehn uit een voorzet van Peter van der Horst. In de slotfase verzuimden Dennis Folkers, Amer Torkmani en Paul van Prehn de wedstrijd definitief te beslissen. Daar profiteerde Blauw Geel van, want vijf minuten in blessuretijd scoorde Jeroen Berkhof alsnog de 2-2 gelijkmaker te scoren.

Klassenbehoud afdingen?
De ploeg van scheidend trainer Mark Bakker speelt in de laatste competitiewedstrijd tegen Unicum, waarvan thuis met 3-1 werd gewonnen. De ploeg uit Lelystad verloor met 3-1 van Woudenberg, dat daarmee het kampioenschap voor zich opeiste. Mocht FC Horst punten verliezen tegen Unicum, dan is de kans groot, dat de ploeg via de nacompetitie klassenbehoud moet afdwingen.