Nieuw initiatief: ‘Heel Ermelo West Beweegt’

Wouter Schouwenaar, Marjo de Groot en Ad de Kort aan het stoepranden.
Wouter Schouwenaar, Marjo de Groot en Ad de Kort aan het stoepranden.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Ad de Kort van wijkvereniging Ermelo West heeft een nieuw initiatief bedacht in de missie de wijk op een hoger peil te brengen qua leefomgeving. Op dinsdag 28 mei wordt namelijk het evenement ‘Heel Ermelo West Beweegt’ georganiseerd, in samenwerking met Marjo de Groot, coördinator van Heel Ermelo Beweegt en buurtsportcoaches Wouter Schouwenaar en Iris Buursink. 

De activiteiten worden op de parkeerplaats bij de Westerkerk. Er is een ochtend- en een avondprogramma; van 10 – 12.00 uur en van 18.30 – 20.30 uur.

Speerpunten van het evenement zijn: Verbinden, Vitaliteit en Vrolijkheid. Er gaat met allerlei beweegvormen namelijk gesport worden waarbij men elkaar op ongedwongen wijze ontmoet wat bijdraagt aan de sociale samenhang in de wijk, én er wordt een gezonde leefstijl bevorderd.

  • Iedereen is welkom; ook mensen die niet in Ermelo West wonen.

Tijdens de mini-beweegbeurs worden tal van laagdrempelige activiteiten aangeboden in samenwerking met onder meer Sportschool Giga Fitness, Jonna Bouwman van ‘Blij van Bewegen’, Piliatus-instructeur Cobie Kraus en Sanneke Broersma van Studio Sama. Bovendien hebben de initiatiefnemers meer sportaanbieders bijna zo ver dat zij ook hun medewerking verlenen aan ‘Heel Ermelo West Beweegt’. Daarnaast worden liefhebbers van wandelen en/of fietsen de mogelijkheid geboden van een tochtje in de omgeving dat ongeveer een uur duurt.

Gezonde snacks
Naast alle beweegactiviteiten heeft het evenement ook een informatief karakter. Een gezonde levensstijl wordt bevorderd door het aanbieden van gezonde snacks in samenwerking met supermarkt Plus in wijk West. Wouter en Iris gaan bovendien een presentatie geven over de toegevoegde waarde van meer bewegen. De presentatie geeft ook praktische tips die makkelijk vallen in te passen in het levenspatroon van mensen. Ook wordt het Beweegloket van ‘Heel Ermelo Beweegt’ onder de aandacht gebracht dat mensen stimuleert tot een vorm van bewegen die bij hen past. De buurtsportcoaches nemen ook attractieve spelvormen mee zoals mobiele stoepranden en het werp- en teamspel Kubbs.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen