DVS’33 Ermelo wint van Odin’59 maar nacompetitie blijft onzeker

Soufian Moro scoort met een afstandsschot 3-1 voor DVS’33 tegen Odin’59.

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 11 mei de thuiswedstrijd tegen Odin’59 met 4-3 gewonnen en handhaaft zich op de derde plaats nu met 65 punten uit 32 duels. Eerder leek het bereiken van de nacompetitie vrijwel zeker voor de Ermelose ploeg, maar door de verrassende 0-2 thuisnederlaag van Quick Boys tegen VVOG is dat nog lang niet zeker.

Mocht de derde periodetitel gewonnen worden door ASWH of Jong FC Groningen, dan plaatst de Ermelose derde divisionist zich met een derde of vierde plaats op de ranglijst niet voor de nacompetitie. Er zijn echter nog diverse andere scenario’s, want DVS kan zelf de derde periode nog winnen, of tweede worden.

Achterstand
DVS’33 keek al na drie minuten tegen een achterstand aan. Een foutieve terugspeelbal van Frank v.d. Burg kwam voor de voeten van Odin-spits Thom de Vries, die eenvoudig 0-1 kon scoren. In de 9e minuut maakte de DVS-verdediger zijn fout goed met de 1-1 gelijkmaker op aangeven van Benjamin Roemeon. Vervolgens redde Odin-doelman Milo Cremers bij schoten van Soufian Moro (14e minuut) en Benjamin Roemeon (23e minuut). De counters van de gasten bleven gevaarlijk. In de 35e minuut kwam Thom de Vries opnieuw oog in oog met Paul Eppink, maar deze keer redde de doelman van DVS met een schitterende reflex. Een minuut later ging Jorran van Santen aan de andere kant goed door en bereikte Christiaan van Hussen, die met een hard, diagonaal schot de 2-1 binnenschoot. Dat was tevens de ruststand.

Bovenliggende partij
DVS was ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Een snoeiharde vrije trap van Soufian Moro werd in de 57e minuut door de Odin-keeper tot corner verwerkt. In de 61e minuut kreeg Benjamin Roemeon een goede schietkans, maar hij raakte de bal verkeerd. Twee minuten later werd het toch 3-1 door een snoeihard afstandsschot van Soufian Moro. Odin gaf zich nog niet gewonnen, want in de 68e minuut rondde Jeffrey Klijbroek een vloeiende aanval doeltreffend af: 3-2. Een minuut later herstelde DVS de marge; Benjamin Roemeon kopte uit een afgemeten voorzet van Soufian Moro de 4-2 binnen.

Spannende slotminuten
De wedstrijd leek gespeeld, maar in de slotminuten werd het toch nog even spannend, toen Thom de Vries uit een, door invaller Basil Camara veroorzaakte penalty, 4-3 scoorde voor de ploeg uit Heemskerk. Daar bleef het echter bij.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen ONS Sneek. De Friezen wonnen met 2-3 bij Ajax en staan nu met 39 punten uit 32 wedstrijden op de 12e plaats. De Ermelose derde divisionist bleef in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Sneek steken op een 0-0 gelijkspel.