Dindoa Ermelo wint uitwedstrijd tegen Apeldoorn maar net

Dindoa heeft zaterdag 11 mei de uitwedstrijd tegen Apeldoorn afgesloten met een nipte 18-17 overwinning. Eerder dit seizoen leverde de thuiswedstrijd op het veld de Ermelose ploeg ook winst op, terwijl er in de zaal een keer gewonnen en een keer verloren werd van de Apeldoorners.

Dindoa-trainer/coach Evert Houtriet was voor zijn werk in het buitenland; zijn taak werd overgenomen door Jan de Boer, trainer van het tweede team. De gasten moesten het doen zonder Jonathan van der Beek, die in de vorige wedstrijd een breuk opliep aan zijn kuitbeen, en de eveneens geblesseerde Saskia Lieman. Romy van Enk en Bjarne Sinneker mochten hun plekken innemen en deden dat uitstekend.

Gelijk op
Apeldoorn kwam met 2-0 voor te staan door het benutten van een vrije worp en een strafworp. Dindoa herpakte zich en kwam met drie doelpunten op rij op een 2-3 voorsprong. Verder ging het de hele eerste helft gelijk op. Dan weer liep Dindoa een punt uit, kwam Apeldoorn gelijk en liepen zij weer een punt uit. Vlak voor de rust pakte de thuisploeg twee punten voorsprong: 10-8. Vervolgens benutte Naomi Hackenitz een kleine kans en zorgde met een doorloopbal voor de 10-10 ruststand.

Op voorsprong
Na de thee nam Dindoa direct het initiatief en liep uit naar een 10-12 voorsprong. Apeldoorn, dat sterk was in de rebound, wist weer tot op één punt te naderen bij de stand 14-15. Bjarne Sinneker deed het uitstekend als vervanger van Jonathan van der Beek; hij pakte menig bal in de rebound en onderschepte een aantal passes. Dindoa liep uit naar een 14-17 voorsprong. Met nog 13 minuten te spelen, bleef het spannend.

Loepzuiver
Apeldoorn wist met twee treffers het verschil weer terug te brengen tot één punt: 17-18. In de laatste minuut scoorde de thuisploeg uit een onterecht gegeven strafworp de 18-18 gelijkmaker. De bal ging nog het aanvalsvak van Dindoa in en Kasper Velgersdijk wist van afstand loepzuiver de winnende 18-19 door de mand te schieten. De Ermelose ploeg heeft nog steeds uitzicht op het kampioenschap. De koppositie werd voor even overgenomen van ZKV uit Zaandam, dat pas morgen speelt.

Doelpunten Dindoa: Eline Odding 1. Mark Bronkhorst 1. Romy van Enk 1. Bjarne Sinneker 2. Kasper Velgersdijk 3. Naomi Hackenitz 3. Jorik Velgersdijk 3. Daphne van den Berg 5.

• Dindoa speelt komende zaterdag in Heerhugowaard tegen Apollo.

Dindoa 2 verloor helaas in Barneveld met 16-11 van Odik 2.