Willem Booy wint 1e wedstrijd in de bekercompetitie VSG Ermelo

Willem Booy
Willem Booy
Foto: Archief Piethein

In de eerste ronde van de bekercompetitie bij het Veluws Schaakgenootschap, dinsdagavond 7 mei, ging slechts één lager geplaatste speler door ten koste van een speler, die hoger op de ranglijst staat: Mark de Graaf remiseerde tegen clubkampioen Sebastiaan Hiemstra. Ferry Lunek won na een spannende strijd van Hisham Haout.

Zwakke pionnen
Olaf Vlieger versloeg Wido Sparling en Rob Boterenbrood won van Gerard de Hoop. Ralf van den Burg miste remise tegen Ernst Keijer en daarmee plaatsing voor de volgende ronde. William Shakhverdian scheepte zijn tegenstander Onno Wolters op met zwakke pionnen en veroverde die, waarna winst volgde.

Te sterk
Cor Petersen was te sterk voor Marco ter Meer en Henri Bosch klopte Ronald Bieringa. In de kleine beker viel Wim van Dalen ten prooi aan een gemeen pionzetje van Jo Wolters. Lex Wattez kwam niet lekker uit de startblokken en zocht tevergeefs naar meer dan de nul tegen Cees Doets.

Pionoffer
Henk van Rijssen ’trakteerde’ Dick van Enk op een bekend scherp pionoffer en zichzelf op de winst. Wim Hagendijk zette Robin Dekker mat. Er waren tevens winstpartijen voor Willem Booy tegen Gert van Heeringen, Piet Vroegindeweij tegen Micha Glas en Ulbe Brouwer tegen Hans Licher.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen