Sebastiaan Hiemstra schaakt zich tot clubkampioen van VSG Ermelo

Sebastiaan Hiemstra (links) wordt clubkampioen 2018-2019 bij VSG.
Foto: Archief Piethein

Sebastiaan Hiemstra is, met nog een inhaalpartij en een ronde te gaan, niet meer te passeren in de Kampioensgroep van het Veluws Schaakgenootschap. Hij waste Sape Westra dinsdagavond 16 april hardhandig de schaak-oren in een partij, die rustig begon. Bas West moest het onderspit delven tegen een solide Mark de Graaf.

Keizersgroep
In de Keizersgroep speelde Ralf van den Burg remise tegen koploper Olaf Vlieger in een partij met veel onderhuids gebroei. Onno Wolters en Cor Petersen speelden een ‘grootmeester-remise’; het voordeel van Onno was te onbeduidend voor winst. Uri Vecht greep mis tegen Dirk van Setten.

Ernst Keijer sloeg in zijn typerende stijl tegenstander Wim Jongejan knock-out. Martin van den Broek was dichtbij remise tegen Marco ter Meer, maar hij moest zetten en daarmee noodgedwongen zijn stelling beslissend verzwakken, waarmee hij zijn eigen vonnis voltrok.

Ronald Bieringa omschreef zijn verlies tegen Wido Sparling als volgt: “Eén verkeerde pionzet en de stelling stortte in slow-motion in.” Bart Schultz zag twee keer een dreiging over het hoofd en verloor van Hisham Haout. Robin Dekker wam door een fraaie combinatie materieel voor tegen Habib Askarzada. Daarna was de weg naar winst niet de kortste, maar wel een effectieve. Robin liet zijn voordeel nergens glippen en sloeg toe.

Overige uitslagen:

  • Hans Licher – Ulbe Brouwer, remise.
  • Jo Wolters –Willem Booy: remise.
  • Gert van Heeringen – Dick van Enk: 1 – 0.
  • Lex Wattez – Wim Hagendijk: remise.
  • Henk Miedema – Jaap van Seventer: remise.
  • Micha Glas – Johan van den Belt: 1-0.

Reacties

article
42688
Sebastiaan Hiemstra is, met nog een inhaalpartij en een ronde te gaan, niet meer te
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20190419/sebastiaan-hiemstra-schaakt-zich-tot-clubkampioen-van-vsg-ermelo/
2019-04-19T16:28:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/03/07201704/10EN-vsg2.jpg
Sport