DVS’33 Ermelo pakt winnende draad weer op tegen Ajax

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 20 april de thuiswedstrijd tegen Ajax met 3-1 gewonnen. De Ermelose derde divisionist blijft staan op de derde plaats met 59 punten uit 30 duels. Quick Boys deed goede zaken door de derby tegen Noordwijk met 2-0 te winnen. De ploeg uit Katwijk is de lijstaanvoerder tot op twee punten genaderd en is tevens koploper in de derde periode, wat gunstig is voor DVS.

Moeilijk
De thuisploeg had het voor rust moeilijk tegen een goed voetballend Ajax, dat in het eerste half uur de bovenliggende partij was. De thuisploeg kwam in de 9e minuut nog goed weg, toen Dennis Hollart een kopbal van Sonny Pronk van de doellijn haalde. In de 25e minuut was het echter wel raak. Ruben Adneij schoot een vrije trap van zo’n 25 meter onhoudbaar langs DVS-doelman Paul Eppink: 0-1. DVS besefte dat er een schepje bovenop moest en zocht de aanval.

In de 32e en 34e minuut gaf Roald de Vries uit een vrije trap de bal goed voor, maar in beide gevallen kopte Frank van der Burg over. Een minuut later werd Oliver Pilon in de diepte aangespeeld, maar schoot naast. Toch werd het in de 37e minuut gelijk. Jorran van Santen speelde zich knap vrij op rechts en bereikte Oktay Öztürk, die met een diagonaal schot de 1-1 gelijkmaker scoorde. Dat was tevens de ruststand.

Scherp
De thuisploeg begon scherp aan de tweede helft. In de 47e minuut brak Benjamin Roemeon door op rechts, maar zijn voorzet werd net gemist door Olivier Pilon. De spits van DVS stond in de 62e minuut wel op de goede plaats, toen hij uit een strakke voorzet van Koen Vloedgraven van rechts de 2-1 inschoot. Het was de bevrijdende 27e competitietreffer voor de DVS-topscorer, die sinds de uitwedstrijd tegen Hoek op 3 maart ‘droog’ stond. Ook zijn ploeg leefde op en toonde even dezelfde beleving, waarmee het dit seizoen zoveel indruk maakte. Berry Powel was in de 67e minuut direct na zijn invalbeurt dichtbij een treffer.

Raak
Een minuut later was het wel raak. Uit een weggewerkte corner werd de bal door Oktay Öztürk met een omhaal opnieuw ingebracht en door Dennis Hollart ingekopt: 3-1. Hij leek de opmaat tot een grote voorsprong, maar dat viel tegen. Het was Ajax, dat door goed combinatiespel en gepruts in de Ermelose defensie gevaarlijk werd. De Amsterdammers voerden hun acties echter te lang door, waardoor de kansen verloren gingen en DVS de veilige marge behield. In de 84e minuut kreeg Olivier Pilon op aangeven van Berry Powel nog een goede schietkans, maar Ajax doelman Jake Wollgarten voorkwam een treffer.

DVS’33 Ermelo is komende zaterdag vrij en speelt op zaterdag 4 mei een uitwedstrijd tegen SJC. De ploeg uit Noordwijk verloor de thuiswedstrijd tegen concurrent Eemdijk met 0-5 en zal waarschijnlijk via de nacompetitie moeten strijden voor klassenbehoud. DVS won de thuiswedstrijd tegen SJC met 6-3.