EFC’58 Ermelo thuis nét onderuit tegen Reaal Dronten

EFC’58 heeft zaterdag 13 april de thuiswedstrijd tegen Reaal Dronten met 2-3 nipt verloren. Voor de positie op de ranglijst maakte dat niet uit; de Ermelose vierdeklasser blijft op de achtste plaats van de ranglijst staan, nu met 21 punten uit 18 duels. Wel is EFC zo goed als zeker uitgeschakeld in de strijd om de derde periodetitel en staat er in de laatste vier wedstrijden weinig meer op het spel.

Bovenliggende partij
EFC’58 was voor rust de bovenliggende partij tegen Reaal Dronten, dat nauwelijks voor gevaar zorgde. In de 34e minuut opende de thuisploeg de score uit een standaardsituatie. Uit een corner van Thomas v.d. Hoorn kopte Romin Ahmadi bij de tweede paal knap de 1-0 binnen. Dit leek ook de ruststand te worden, maar in de 45e minuut scoorde Nordin Hettinga toch nog de 1-1 gelijkmaker voor Reaal Dronten. De assistent-grensrechter had weliswaar gevlagd voor buitenspel, maar de scheidsrechter kende het doelpunt toch toe, waardoor EFC met een behoorlijke kater de rust in ging.

Strafschop
Ook in de tweede helft waren de arbitrale beslissingen bepaald niet in het voordeel van EFC. In de 65e minuut kwam bij een afstandsschot van de Drontenaren de bal ongelukkig tegen de hand van een Ermelose verdediger. De scheidsrechter vond het een bewuste handsbal, die hij met een strafschop bestrafte. Danny Mol benutte het buitenkansje, waardoor de gasten op een 1-2 voorsprong kwamen. In de 80e minuut liep de thuisploeg opnieuw averij op. Thomas v.d. Hoorn, die vijf minuten daarvoor terecht was bestraft met een gele kaart, kreeg deze keer voor een klein vergrijp opnieuw ‘geel’ en kon vertrekken.

Bloedstollende fase
Toch richtte EFC zich met tien man op en kwam in de 87e minuut langszij. Deze keer leidde een afstandsschot van Ermelose zijde tot een ongelukkig handsbal van een verdediger van Reaal Dronten. De scheidsrechter gaf opnieuw een strafschop, die door Romin Ahmadi werd benut: 2-2. In een bloedstollende slotfase stapte EFC, zoals vaker dit seizoen, in dezelfde valkuil door ook nog voor de winst te willen gaan, in plaats van zich tevreden te stellen met een punt. Daardoor kregen de Ermeloërs opnieuw het deksel op de neus, toen Danny Mol met zijn tweede treffer de Drontenaren aan de 2-3 winst hielp.

Zaterdag 4 mei
EFC’58 speelt na twee competitie-vrije weken op zaterdag 4 mei weer een thuiswedstrijd, als hekkensluiter EZC’84 op bezoek komt. De ploeg uit Epe boekte afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen door thuis met 4-1 te winnen van Vierhouten’82. EFC won de uitwedstrijd met maar liefst 1-6.