Damesteam Pauwervoll Ermelo degradeert naar eerste klasse

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft de beslissende wedstrijd in de strijd tegen degradatie tegen Hellas 1 met 2-3 verloren; dat betekent degradatie naar de eerste klasse. Coach Hans Benschop wil volgend seizoen bouwen aan het team met als doel door het kampioenschap weer terug te keren naar de promotieklasse.

Eerst gelijk op
In de eerste set ging het gelijk op, waarna Pauwervoll de overhand kreeg. Hellas kwam nog wel in de buurt, maar de thuisploeg pakte de set met 25-20. In de tweede set ging de Ermelose ploeg opnieuw goed van start, maar halverwege sloeg wat onrust toe en konden de Nunspeters het overnemen, wat resulteerde in 22-25.

Erop of eronder
In de derde set was het ritme nog niet terug bij Pauwervoll, dat zeker niet kansloos was, maar kwam op cruciale momenten toch net te kort. Hellas ging goed door en won de set met 18-25. In de vierde set was het erop of eronder voor de Ermelose volleybalsters en dat was aan het spel te zien. Beide teams werkten had, maar uiteindelijk ging de winst met 25-22 naar Pauwervoll.

Beslissende set
Bij een 2-2 gelijkspel word ter een beslissende set gespeeld tot de 15 punten. In deze laatste set wist de thuisploeg een voorsprong te pakken, maar die was van korte duur, want al snel kwam de ploeg uit Nunspeet langszij en pakte de setwinst met 11-15.