EFC’58 Ermelo speelt verdienstelijk gelijk tegen het hoger geplaatste VEVO

EFC’58 heeft zaterdag 6 april in Veessen verdienstelijk met 2-2 gelijk gespeeld tegen het hoger geplaatste VEVO, waarvan thuis nog met 1-2 was verloren. De Ermelose vierdeklasser staat op de achtste plaats van de ranglijst met 21 punten uit 17 wedstrijden en heeft nog kansen in de derde periode.

Flitsend
EFC begon flitsend aan de wedstrijd. In de eerste minuut passeerde Jorick Priem zijn directe tegenstander en bereikte Jochem Dekker, die de bal eerst tegen de keeper van VEVO schoot en in de rebound fraai de 0-1 scoorde. De gasten putten zelfvertrouwen uit het goede begin en waren de bovenliggende partij.

Langszij
Romin Ahmadi en opnieuw Jochem Dekker kregen uitstekende kansen om de voorsprong te vergroten, maar slaagden daar niet in. Na een kwartier gooide VEVO meer fysiek in de strijd en daar had EFC duidelijk moeilijk mee. In de 34e minuut kwam de thuisploeg langszij.

Beheerst
Rien v. d. Velden onderschepte op het middenveld de bal, werd onvoldoende aangepakt en passeerde daardoor eenvoudig de Ermelose defensie, waarna hij beheerst de 1-1 gelijkmaker kon binnenschieten. Dit was tevens de ruststand.

Op achterstand
In de tweede helft probeerde EFC de draad weer op te pakken, maar kwam al snel op achterstand. Uit bijna identieke situatie als bij het eerste doelpunt van VEVO werd het in de 55e minuut 2-1. Het was opnieuw Rien v.d. Velden, die de bal veroverde en deze keer na een combinatie met een medespeler goed doorging en zijn tweede treffer scoorde.

Op jacht
EFC ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Trainer Hans Wiesenekker liet A-junior Nathan Brand debuteren in het eerste team. Deze aanvallende wissel leidde snel tot succes bij de bezoekers. In de 64e minuut legde Jorick Priem na een passeeractie de bal terug op Romin Ahmadi, die de 2-2 gelijkmaker in de korte hoek schoot.

Net niet
Beide ploegen wilde voor de volle winst gaan. EFC was daar in de voorlaatste minuut het dichtste bij met een schot rand zestienmetergebied van Hassib Quariashi. De keeper van VEVO was al gepasseerd, maar een verdediger van de thuisploeg wist de bal nog net uit de bovenhoek te koppen.

EFC’58 speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Reaal. De ploeg uit Dronten won met 5-2 van WZC Wapenveld en staat nu met 25 punten uit 17 wedstrijden op de zevende plaats van de ranglijst. De Ermelose vierdeklasser speelde uit met 1-1 gelijk.