FC Horst Ermelo verliest op knollenpolderveld van Lelystad’67

Ricardo Vliek kopt uit een corner van Job Kuipers de 0-1 binnen.

FC Horst heeft zaterdag 6 april de uitwedstrijd tegen het laaggeplaatste Lelystad’67 met 2-1 verloren. Omdat ook de concurrenten punten verloren, blijft de Ermelose tweedeklasser staan op de vijfde plaats van de ranglijst met 30 punten uit 21 duels.

Rommelig
Het was organisatorisch erg rommelig bij Lelystad. Omdat er voor de zoveelste keer was ingebroken was het wedstrijdsecretariaat gesloten. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van de 52-jarige René Boerenbach, de broer van de bekende voetballer Michel Boerenbach.

Slecht hoofdveld
Op het erbarmelijk, slechte hoofdveld van Lelystad was normaal voetbal vrijwel onmogelijk. Ballen stuiterden alle kanten op en passes kwamen niet aan, wat resulteerde in een dramatisch slechte wedstrijd van beide kanten. FC Horst probeerde daarom op een andere manier nog tot aanvaardbare aanvallen te komen. Dat leidde in de eerste helft tot twee grote kansen. Eerst bereikte Brendon Karangwa vanaf de rechterflank Paul van Prehn, die de bal niet in het doel, maar recht op de keeper afschoot, die daardoor een treffer kon voorkomen.

Dichtbij een treffer
Vervolgens was Dennis Folkers op aangeven van Elroy Martens dichtbij een treffer. Hij nam de bal echter verkeerd aan, waardoor de kans verloren ging.

Impasse doorbroken
Ook in de tweede helft was het veldspel van beide zijden slecht. Toch was het FC Horst, dat in de 68e minuut de impasse doorbrak. Uit een goede corner van Job Kuipers kopte Ricardo Vliek de 0-1 binnen. De gasten profiteerden vervolgens niet van de ruimte die Lelystad bood in de jacht op de gelijkmaker. Er werd onvoldoende druk op de tegenstander gezet en te weinig ballen werden veroverd. In de 76e minuut kwam de thuisploeg langszij.

Goede aanval
Een uittrap van doelman Ronald Verhoef werd onderschept, waarna een aanvaller van Lelystad een sprintduel won en de 1-1 scoorde. Twee minuten later werd het ook nog 2-1 voor Lelystad na een goede aanval, waarbij de achterlijn werd gehaald gevolgd door een voorzet, die werd ingekopt.

Met man en macht
FC Horst probeerde met opportunistisch spel nog terug te komen door de bal in het strafschopgebied te pompen om zo de gelijkmaker te forceren. Lelystad verdedigde de voorsprong echter met man en macht en slaagde daar uiteindelijk vrij eenvoudig in.

FC Horst speelt komende zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen VSCO’61. De Ermelose tweedeklasser moet winnen om niet in de buurt te komen van de gevarenzone. VSCO’61 staat na het 1-1 gelijkspel tegen VRC op de elfde plaats met 25 punten uit 21 duels. FC Horst verloor de uitwedstrijd met 2-1.