DVS’33 Ermelo stelt zwaar teleur tegen Harkemase Boys

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 6 april de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys met 0-2 verloren. De Ermelose derde divisionist blijft met 55 punten uit 28 duels staan op de derde plaats van de ranglijst, maar zag Hoek, dat met 2-1 won van VVOG, dichterbij komen.

Met fotoreeks door Theo Aalten.

Dramatisch
De eerste helft verliep dramatisch voor DVS, dat slordig speelde en veel balverlies leed. Christiaan van Hussen kreeg in de 31e minuut de enige kans voor de thuisploeg, maar zijn schot ging net naast. Aan de andere kant behoedde Paul Eppink zijn ploeg enkele malen voor een achterstand. De doelman van DVS was in de 37e minuut echter kansloos, toen Henny Bouius uit een voorzet van Jari Slort knap de 0-1 voor de Friezen inkopte.

Bakens verzetten
DVS probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten en was in de 50e minuut dichtbij de gelijkmaker. Na goed doorzetten van Oktay Öztürk kwam Christiaan van Hussen bijna in scoringspositie, maar het was te vol in het Friese strafschopgebied. Berry Powel kreeg direct, nadat hij in de 60e minuut was ingevallen, een schietkans, maar doelman Erick Jansema redde.

Buitenspel
In de 67e minuut schoot Soufian Moro een vrije trap vanaf zo’n 20 meter hoog over het Friese doel. Vijf minuten later kwam een doorgekopte bal van invaller Mark Bouwman via een verdediger voor de voeten van Berry Powel die raak schoot, maar de scheidsrechter oordeelde toch buitenspel.

Geen krimp
In de 79e minuut werd een verdekt schot va Oktay Öztürk door doelman Jansema uit de hoek getikt. In de tegenaanval miste Dennis van Duinen voor open doel. DVS probeerde het in de slotfase nog met hoge ballen voor het doel. maar de lange Friese verdedigers gaven geen krimp.

De slechtste wedstrijd
In blessuretijd schoot invaller Kevin Mennega uit een vrije trap de bal in de korte hoek. Dat betekende de beslissende 0-2 voor Harkemase Boys tegen DVS, dat wellicht de slechtste wedstrijd van het seizoen speelde. Sinds het wegvallen van de geblesseerde Benjamin Roemeon verloor de Ermelose ploeg al 7 punten.

DVS’33 Ermelo gaat komende zaterdag op bezoek bij ASWH. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht staat na de verrassende 3-5 winst op Odin’59 met 42 punten uit 28 duels op de negende plaats. DVS won de thuiswedstrijd vorig jaar november met 5-1.