Damesteam Pauwervoll Ermelo wint tóch van Auto van Oort Rebelle 2

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft vrijdagavond 5 april, de wedstrijd tegen Auto van Oort Rebelle 2 in Dieren met 1-3 gewonnen.

Traag
De eerste set kwam traag op gang met twee teams, die zochten naar de juiste vorm. In de loop van de set kwam Pauwervoll op voorsprong, maar de nummer vier van de ranglijst kwam terug en pakte met 26-24 nipt de setwinst. In de tweede set lag er bij de Ermelose volleybalsters meer nadruk op een hoge servicedruk.

Bovenliggende ploeg
Rebelle kwam aanvallend niet goed uit de verf. Pauwervoll bleef de bovenliggende ploeg en pakte met 21-25 de set. In de derde set gingen de gasten goed door; zowel de service als de aanval was van hoog niveau. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en moest de set met 19-25 aan de Ermeloërs laten.

Voor geen gat te vangen
In de laatste set pakte Pauwervoll direct een 1-8 voorsprong en leek de Rebelle uitgespeeld. De thuisploeg probeerde nog met slimme ballen en meer servicedruk de Ermeloërs uit hun spel te halen, maar deze waren voor geen gat te vangen en pakten met 18-25 ook de beslissende set.

Donderdag
Donderdag 11 april speelt Pauwervoll tegen de directe concurrent Hellas dames 1. Bij winst met voldoende marge, komt de Ermelose ploeg op de tiende plaats terecht en speelt het promotie-degradatiewedstrijden tegen de nummers 2 uit de eerste klasse. Een nederlaag betekent directe degradatie. De wedstrijd in sporthal Calluna begint om 19.30 uur