Beatrix- en Goede Herderschool winnen schoolvoetbaltoernooi bij EFC’58 Ermelo

Het meisjesteam van de Beatrixschool en het jongensteam van de Goede Herderschool zijn de winnaars van het Schoolvoetbaltoernooi, dat woensdag 3 april georganiseerd werd door EFC’58. De penaltybokaal ging naar het jongensteam van de Beatrixschool.

De deelnemers, ouders en andere supporters genoten op sportpark ‘De Zanderij’ van een heerlijke voetbalmiddag. Bij de prijsuitreiking werd aan alle 17 deelnemende teams een beker uitgereikt.

Finalewedstrijd
In de vooravond waren de finalewedstrijden. Bij de jongens versloeg de Ireneschool in de halve finale de Klokbeker B met 3-0 en won de Goede Herderschool met 3-1 van de Bernhardschool. De derde plaats ging naar de Klokbeker door in de kleine finale met 2-1 te winnen van de Bernhardschool. Het werd een spannende finale, waarin de Goede Herderschool vlak voor tijd de beslissende 3-1 scoorde en Schoolvoetbalkampioen van Ermelo werd.

Uitslag overige jongensteams: 5. Klokbeker A. 6. Benrhardschool. 7. Cantharel. 8. Julianaschool. 9. Beatrixschool. 10. RK PWA.

Meidentoernooi
Ook bij het meidentoernooi werd fanatiek gestreden. In de halve finale won de Beatrixschool met 2-0 van de Margrietschool en speelde de Goede Herderschool met 0-0 gelijk tegen de Bernhardschool, die via het beter benutten van strafschoppen doorging naar de finale.

De Goede Herderschool werd derde door in de kleine finale met 1-0 te winnen van de Margrietschool. Het werd een spannende finale tussen de Beatrixschool en de Bernhardschool. Na een 0-0 gelijkspel besliste Kaily Schnaars de zinderende penaltyserie door de winnende 3-2 te scoren voor de Beatrixschool.

Uitslag overige meisjesteams: 5. Julianaschool. 6. Ireneschool. 7. Klokbeker.

De nummers 1 en 2 van het jongens- en meisjestoernooi hebben zich geplaatst voor de regiofinale op woensdag 15 mei op het terrein van VVOG in Harderwijk.

• Het jongensteam van de Goede Herderschool wordt Schoolvoetbalkampioen van Ermelo.