Goede Herderschool en Beatrixschool grote winnaars 40e zaalvoetbaltoernooi Ermelo

De Goede Herderschool bij groep 6 en 7 en de Beatrixschool bij groep 5 en de meisjes zijn maandag 25 februari de grote winnaars geworden van het veertigste zaalvoetbaltoernooi, dat gehouden werd in sporthal Calluna.

In totaal namen 27 teams van diverse Ermelose basisscholen deel aan het jubileumtoernooi.

Met fotoreeks door Theo Aalten

Groep 5
Het toernooi begon ’s morgens met de poulewedstrijden van groep 5. In de eerste kruisfinale plaatste de Goede Herderschool zich voor de eindstrijd door na een 0-0 gelijkspel tegen de Klokbeker A de penaltyserie met 2-0 te winnen. In de andere kruisfinale won de Beatrixschool A met 5-0 van de Klokbeker B.

De Beatrixschool won in de finale met 1-0 van De Goede Herderschool. Voor Silvan Peet was het dubbelfeest, want de topscorer van de Beatrixschool mocht op zijn achtste verjaardag samen met zijn team de prachtige beker in ontvangst nemen.

Groep 6
Bij groep 6 streden vijf teams in een halve competitie om de prijzen. De wedstrijd om het kampioenschap werd door de Goede Herderschool met 2-0 gewonnen van de Margrietschool, dankzij twee fraaie doelpunten van Manuel de Buck. De derde prijs ging naar de Beatrixschool en de vierde prijs was voor de Klokbeker B.

Groep 7
Bij groep 7 won de Goede Herderschool in de kruisfinale met maar liefst 6-0 van de Julianaschool. Ook de Ireneschool plaatste zich voor de eindstrijd na een 0-0 gelijkspel in de kruisfinale tegen de Klokbeker B de spannende strafschoppenserie met 5-4 te winnen.

In de finale won de Goede Herderschool met 3-0 van de Ireneschool, mede de dankzij twee doelpunten van Justin Hamstra, die met maar liefst 18 treffers topscorer van het toernooi werd. Bij de meisjes versloeg de Julianaschool in de eerste kruisfinale de Beatrixschool B met 3-0.

In de andere kruisfinale plaatste de Beatrixschool A zich voor de eindstrijd door na een 0-0 gelijkspel tegen de Goede Herderschool de penaltyserie met 4-3 te winnen. In de finale won de Beatrixschool A met 2-0 van de Julianaschool, dankzij twee schitterende doelpunten van Hirty Burihu, die in de poulewedstrijd al een uniek doelpunt had gemaakt, rechtstreeks uit een hoekschop.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vond plaats in sportcafé Calluna van John en Ria Schneider, die de prachtige bekers en trofeeën hadden gesponsord. De organisatie van het uitermate sportieve toernooi verliep onder leiding van Dennis Temmink en dankzij een aantal uitstekende, jonge scheidsrechters, vlekkeloos.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen